Komunálne voľby

Andrej Danko vyhlásil opakované voľby: Týka sa to aj tejto dediny pri Humennom

Predseda NR SR Andrej Danko vyhlásil opakované voľby do orgánov samosprávy niektorých obcí. A týka sa to aj dediny Humenského okresu.

Ilustračný obrázok k článku Andrej Danko vyhlásil opakované voľby: Týka sa to aj tejto dediny pri Humennom
Zdroj: TASR

Predseda NR SR Andrej Danko svojím rozhodnutím z 3. decembra 2018 navrhol vyhlásiť opakované voľby do orgánov samosprávy v 45 obciach. „Voľby by sa mali podľa predmetného rozhodnutia uskutočniť dňa 13. apríla 2019,“ informuje tlačový servis predsedu NR SR.

„Dôvodom pre opakovanie komunálnych volieb v 11 obciach je skutočnosť, že v novembri sa nevykonali voľby starostu obce z dôvodu nepodania kandidátnych listín a v 9 obciach získali kandidáti na starostu obce rovnaký počet hlasov,“ uvádza sa v tlačovej správe ďalej.

A práve rovnaký počet hlasov v Ruskej Porube bol dôvodom, prečo výsledky starostovských volieb v tejto obci nepriniesli meno víťaza. Dvaja kandidáti získali rovnaký počet hlasov, tretia kandidátka menej. Starosta sa tak v tejto obci bude voliť opätovne. Písali sme o tom v tomto článku.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

…Aj Ruská Poruba je súčasťou okresu Humenné, ktorého niektoré zákutia sú v prichádzajúcej zime obzvlášť čarovné. Pozrite si v pripojenej fotogalérii 3 pozoruhodné miesta v okolí Humenného, ktoré sú menej známe, no ktoré by bolo hriech nevidieť.

3 pozoruhodné miesta v okolí Humenného, ktoré ste možno ešte nevideli!
3
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM