Kultúra

Amatérski speváci s profi výkonmi: Humenskému súboru Rusinija sa podaril nevídaný kúsok!

Streda, Humenné. V okolí kruháča nachádzajúceho sa pri športovej hale sa tvoria zápchy, od 19-tej tam totiž štartuje koncert slávneho súboru Alexandrovci. Všetky parkoviská poblíž ale i vzdialenejšie praskajú vo švíkoch...

Ilustračný obrázok k článku Amatérski speváci s profi výkonmi: Humenskému súboru Rusinija sa podaril nevídaný kúsok!
Zdroj: Dnes24.sk

Ruský armádny súbor však nebol jediný, kto sa ten večer v humenskej športovej hale predstavil. Nevídaný kúsok sa podaril rusínskemu mužskému speváckemu súboru Rusinija. Už druhýkrát sa stali hosťami na pódiu slávnych Alexandrovcov.

Humenský mužský spevácky súbor sa predstavil pred vystúpením toho svetoznámeho. Vo svojom dvadsať minútovom programe predstavil tradičné folklórne rusínske ľudové piesne.

Súbor Rusinija vystúpil na pódium s pripnutou Georgijevskou stužkou na hrudi. Po prvýkrát mohli diváci počuť aj ich novú slovenskú ľudovú pieseň, ktorú zaspievali spolu so sólistkou sopranistkou Máriou Havriľákovou. Tento špeciálny program vznikal pod dirigentskou taktovkou Srđana Stojiljkovića, ktorý celý súbor umelecky vedie.

Rusinija ako jediný súbor na Slovensku sa od svojho pôsobenia už dvakrát predstavil na pódiu Alexandrovcov. Je naozaj pozoruhodné, že aj v malom meste dokáže existovať taký veľký súbor amatérskych spevákov a muzikantov, ktorí vďaka neustálej drine podávajú profesionálne spevácke výkony.

Informácie a fotky pre Humenné 24 poskytla manažérka súboru Rusinija Milena Lancošová.

Rusinija na jednom pódiu s Alexandrovcami!
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM