Kultúra

Alexandrovci chystajú veľkolepé turné: Slávny armádny súbor zavíta aj do Humenného!

Veľkolepý program k okrúhlemu výročiu 70 rokov od konca druhej svetovej vojny pripravuje ruský armádny súbor Alexandrovci. V rámci jesenného turné ho predstaví na 12 koncertoch v Českej republike a ôsmich vystúpeniach aj na Slovensku. Nevynechajú ani Humenné.

Ilustračný obrázok k článku Alexandrovci chystajú veľkolepé turné: Slávny armádny súbor zavíta aj do Humenného!
Zdroj: TASR

Alexandrovci otvoria slovenskú časť koncertnej šnúry 29. septembra 2015 v Košiciach a v Humennom sa predstavia hneď nasledujúci deň, teda 30. septembra.

Humenčania sa tak opäť dočkajú legendárnej Kaťuše či Kalinky a desiatok ďalších ruských piesní. Súbor je známy tým, že zaspieva vždy aj niektorú z národných či ľudových piesní krajiny, v ktorej koncertuje. „Sú svetovou špičkou v tom, čo robia. Na Slovensko sa vždy tešia a aj my sme radi, že v rámci osláv výročia konca najrozsiahlejšieho ozbrojeného konfliktu v dejinách ľudstva sa opäť predstavia aj u nás,“ povedal Rudolf Héger, organizátor slovenskej časti turné Alexandrovci – European Tour 2015.

Do Humenného pricestuje súbor v plnej sile. Na pódiu sa predstaví približne 120 umelcov vrátane sólistov Vadima Ananjeva, prezývaného Mr. Kalinka, či Borisa Dyakova. Špeciálnym hosťom bude dnes ešte len osemročná Valeria Kornuškina, ktorá vystupuje tiež ako sólistka a vo svojom veku predvádza strhujúce výkony.

Informácie poskytol Dodo Mikláš z ACCESS Production.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM