Rôzne

Aktuálne info: Ako to vyzerá na cestách v Humenskom okrese a okolí?

Cesty v okresoch Humenné Snina a Medzilaborce pre snehové zrážky stále upravujú. V teréne sú podľa cestárov všetky vozidlá. A tu sú podrobnejšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne info: Ako to vyzerá na cestách v Humenskom okrese a okolí?
Zdroj: TASR

Ako uviedol riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (PSK) pre oblasť Humenné Ľubomír Galanda, v teréne sú všetky vozidlá, ktoré upravujú cesty v okresoch Snina, Medzilaborce a Humenné.

Vodičov upozorňuje na úsek medzi Čabalovcami a Výravou v Medzilaboreckom okrese, ktorý zafúkava sneh. Pri Kamenici nad Cirochou v Humenskom okrese sa vietor podľa jeho slov upokojil. „Už nefúka taký nárazový ako predtým, je tam relatívne pokoj, aj teplota sa trošku zvýšila, takže začala zaberať aj soľ,“ vysvetlil s tým, že cestári upravujú častejšie aj úseky pri obci Ptičie a Porúbka.

Ako informoval vedúci odboru Krízového riadenia Okresného úradu Snina Roman Gallik, v okrese okrem iného monitorujú situáciu v oblasti zjazdnosti ciest a vodných tokov. Úsek cesty nad vodárenskou nádržou Starina v smere na Príslop je prejazdný len so snehovými reťazami. Tie na mieste kontroluje aj policajná hliadka.

Starosta Novej Sedlice Vasiľ Dinič povedal, že v obci sú na sneh zvyknutí. „Situáciu stále monitorujeme,“ uviedol s tým, že obecné cesty priebežne upravujú. Podľa jeho slov problémy nastanú najmä pri odmäku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM