Krimi

Aktivačný pracovník našiel v koši na plasty tašku: Nachádzala sa v nej zbraň!

Podľa polície muž (29) našiel v odpadkovom koši na zmiešané plasty zbraň uloženú v taške a pri zbrani bolo ešte 42 nábojov a 13 nábojníc.

Ilustračný obrázok k článku Aktivačný pracovník našiel v koši na plasty tašku: Nachádzala sa v nej zbraň!
4
Galéria

Polícia uviedla, že v stredu 29. mája našiel 29-ročný aktivačný pracovník na Ul. Budovateľskej v Snine zbraň. „Bola v uložená v taške, ktorá bola v odpadkovom koši na zmiešané plasty,“ spresnila krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Podľa jej slov išlo o krátku guľovú zbraň so zásobníkom. „Pri zbrani bolo ešte 42 nábojov rôzneho druhu a 13 nábojníc,“ doplnila Ligdayová.

Ako ďalej uviedla policajná hovorkyňa, prípad vyšetruje okresný humenský vyšetrovateľ, ktorý v prípade začal trestné stíhanie vo veci zločinu nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami. „Trestná sadzba odňatia slobody pre páchateľa je zákonom stanovená na tri až osem rokov,“ ozrejmila Ligdayová.

Polícia upozorňuje občanov, že ak nájdu nejakú zbraň, je potrebné to okamžite ohlásiť na políciu. „Každá takáto zbraň je potom zaslaná na kriminalisto-expertízne skúmanie a to aj z dôvodu, či nebola ňou spáchaná nejaká trestná činnosť. Nezabúdajme, že so zbraňou nie sú žarty a manipulovať či ju vlastniť môžu len osoby, ktoré majú na to oprávnenie,“ dodala Ligdayová.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Muž našiel v odpadkovom koši zbraň: Pozrite si FOTO
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM