Rôzne

Ako postupuje revitalizácia parku na Ulici osloboditeľov? Pozrite si to obrazom

Koncom vlaňajška odštartovala revitalizácia parku na Ulici osloboditeľov. Na nejaký čas v zime pracovný ruch na mieste utíchol, no teraz sa tam vrátil.

Zdroj: Dnes24.sk

A tento revitalizovaný parčík bol na pretrase aj na poslednom rokovaní humenského zastupiteľstva. Poslanec Tomáš Šudík poukázal okrem iného na detské ihrisko, ktoré má byť súčasťou obnoveného parku.

„Veľmi ma v tom pláne zarazilo aj detské ihrisko, ktoré je naprojektované v strede tohto parčíku, keďže z každej strany ide cesta. Vieme, aké sú menšie deti, hádžu, kopú do lopty a predstavte si, že odkopnú tú loptičku na cestu a pôjde nejaké auto. Tak neviem, či to je správna voľba dať detské ihrisko do stredu parčíka, ktorý je lemovaný zo všetkých strán cestou,“ uviedol Šudík.

Nielen k detskému ihrisku, ale k celkovo k projektu sa v reakcii na poslanca vyjadril Marián Šalata, poverený vedúci Odboru územného plánovania a výstavby na Mestskom úrade v Humennom. Ako poznamenal na úvod, súčasťou riešenia revitalizácie je výsadba 24 nových stromov, krov, trvaliek a tráv, parkového trávnika a centrálneho kvetinového záhonu v strede parku.

„Sú tam okrem zelene aj ďalšie objekty, vrátane obnovy chodníkov, všetky budú zo zámkovej dlažby až na jeden popri ceste, ktorý bolo škoda búrať. Ďalej tam bude drobná architektúra, čo predstavuje 28 nových lavičiek, 5 odpadových košov na komunálne odpady 3 pre psie exkrementy, 1 stojan na bicykle či betónová kocka,“ priblížil Šalata.

Pokiaľ ide o detské ihrisko, to bude podľa jeho slov v strede parku v minimálnom rozsahu. „Bude tam len jeden slimák, 7 takých pologulí a 17 kusov palisády. Čiže iba také mini ihrisečko pre deti,“ uviedol Šalata.

Doplnil, že súčasťou projektu je aj verejné osvetlenie, kde pribudne nový elektrický rozvádzač, 21 kusov nových stožiarov, 21 nových LED svietidiel, líniové svietidlá 7 kusov a 5 kusov bodových svietidiel.

Revitalizácia parku sa realizuje na ploche 3842 metrov štvorcových, čo je zhruba polovica futbalového ihriska. Bude stáť 173 968 eur.

Ako to na mieste vyzerá aktuálne, si môžete pozrieť vo videu aj vo fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

FOTO: Na Ulici osloboditeľov v Humennom prebieha obnova parčíka
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM