Krimi

Akcia Francúz na území okresov Snina a Humenné: Polícia zadržala štyroch ľudí!

Polícia počas stredajšej akcie zadržala štyroch ľudí. Podľa policajných informácií organizovali nedovolené prekročenie ukrajinsko-slovenskej hranice nelegálnym migrantom zo Sýrie a Afganistanu. Trom mužom a jednej žene hrozí v prípade dokázania viny väzenie na sedem až desať rokov.

Ilustračný obrázok k článku Akcia Francúz na území okresov Snina a Humenné: Polícia zadržala štyroch ľudí!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Prevádzači sa dostali do rúk polície počas stredajšej (23.7.) akcie Francúz, na ktorej sa okrem Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície podieľali aj policajti z Humenného, Sobraniec, Prešova a Vranova nad Topľou,“ uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Viac ako 40 policajtov vykonalo podľa hovorkyne počas stredy domové a iné prehliadky v Humennom, Ruskej Volovej, Kalnej Ráztoke či v Uliči a zaistili mobilné telefóny, SIM karty, mapy, vysielačky, ďalekohľady na nočné videnie, navigácie a ďalšie veci súvisiace s trestnou činnosťou.

Zadržaní – 35-ročný Marek R., 50-ročný Juraj T., 30-ročný Dávid K. a 23-ročná Viktória P., mali podľa polície organizovať nelegálne prechody už od apríla tohto roku, pričom prekročenie hranice zabezpečili minimálne 30 ľuďom. „Taktiež sa starali o ďalší tranzit cez územie Slovenskej republiky do ďalších krajín Európskej únie,“ dodala Baloghová, podľa ktorej je zisk organizovanej skupiny za prevádzačstvo vyčíslený na viac ako 10 000 eur.

„Dvaja zo zadržaných sú stíhaní na slobode, na ďalších dvoch podal vyšetrovateľ prokurátorovi podnet na väzobné stíhanie, o ktorom sa má rozhodnúť,“ uzavrela Baloghová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM