Rôzne

Aj čln či obrovská futbalová lopta: V Humennom budú k videniu špeciálne kvetinové záhony

Pracovníci Technických služieb mesta Humenné opäť popustili uzdu fantázii pri vysádzaní kvetinových záhonov. A aj toto bude v našom meste k videniu..

Ilustračný obrázok k článku Aj čln či obrovská futbalová lopta: V Humennom budú k videniu špeciálne kvetinové záhony
Zdroj: MsÚ Humenné

Ako náš spravodajský portál informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom, pri príležitosti slávnostného otvorenia futbalového štadióna vytvoria záhradníci TS priamo pred štadiónom obrovskú futbalovú loptu z kvetín.

"Medzi bytovým domom na ul. Dargovských hrdinov a základnou školou sú vysiate poľné kvety, do ktorých pribudne čln. Ten vytvorí doslova more kvetov, " prezradila ďalej Dochánová.

Známe lienky z kruhového objazdu smerom na Medzilaborce sa rozrástli tohto roku o ďalšieho člena rodiny a to lienku bábätko. „Levík krášli kruhový objazd pod nadjazdom a na mini kruháčik pri sporiteľni bol osadený kvetinový kôš. Okrem toho vyrástlo aj kvetinové srdce oproti Mestskému úradu. V jari ho zdobili narcisy a tentokrát sú to rôznofarebné kvety,“ informovala o novinkách Dochánová.

Tento rok zvolili TS kombináciu kvetov na záhonoch vo farbe leta. „Z kvetov boli vysadené žlté a oranžové aksamietnice v počte 6 000 ks, ďalej 2 350 ks ružových begónií a 3 400 ks červených a fialových šalvií. Novinkou medzi kvetmi sú v tomto roku petúnie odrody Blue Sky v počte 980 ks, červené a žlté cínie v počte 600 ks, ďalej surfínie, ktoré boli použité do kvetinových veží pri pódiu v blízkosti Fontány lásky a do závesných kvetináčov vo farbe Purple a White,“ uviedla Dochánová.

Doplnila, že na mini kruháčiku sú napríklad vysadené kvety Sun impatiens a novinkou sú aj Vinky, ktoré budú čoskoro vysadené na záhone na Sídlisku Pod Sokolejom. Okrem toho boli podľa jej slov vysadené aj letničky, ako napríklad starček či lobularia a trvalky ako hortenzie, ruže a voňavá levanduľa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM