Rôzne

700. výročie oslávia aj v susednej obci: Takýto program je nachystaný v Udavskom

Už tento víkend sa v Udavskom uskutočnia oslavy. A dôvody na to sú hneď dva. 700. výročie prvej písomnej zmienky o obci a 90. výročie posviacky miestneho rímskokatolíckeho kostola.

Ilustračný obrázok k článku 700. výročie oslávia aj v susednej obci: Takýto program je nachystaný v Udavskom
Zdroj: TASR

19.-20. augusta sa v Udavskom uskutočnia oslavy 700. výročia prvej písomnej zmienky o obci a zároveň 90. výročie posviacky Rímskokatolíckeho kostola Najsvätejšej Trojice. Súčasťou týchto osláv bude 9. ročník Folklórnych slávností Pod Vesčanskú huru.

V sobotu sa bude deň v Udavskom niesť v športovom duchu, pričom okrem futbalových zápasov budú na ihrisku pripravené aj hry a súťaže pre deti. Večer bude na rovnakom mieste diskotéka, hrať bude DJ Robin.

V nedeľu sa uskutoční slávnostná svätá omša, ktorú bude celebrovať kardinál Jozef Tomko, rodák z Udavského. Krátko po obede vystúpi pred obecným úradom Mestský dychový orchester Chemlon a tiež aj mažoretky Amazonky z Humenného.

O 14:00 hod. pôjde sprievod k amfiteátru, kde prebehne otvorenie osláv, odovzdávanie ocenení a do života bude uvedené kniha o oslavujúcej obci.

O hodinu na to už odštartujú folklórne slávnosti, v rámci ktorých sa postupne predstavia SFS Udavčene z Udavského, ĽFS Trnavčan z Trnavy pri Laborci, Ľudová hudba Milana Rendoša (Jožko Jožka, Marka Mačošková a ďalší hostia), FS Dukát zo Sniny, SS Tovarňanka z Tovarného, SS Zornica z Humenného a FS Čarnica Košice.

Oslavy budú večer pokračovať ľudovou veselicou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM