Tomáš Šuhajda Krimi

17-ročný bez vodičáku šoféroval: Narazil do stromu, jeho kamarát (†17) bol na mieste mŕtvy

6 mladíci sa natlačili do auta bez značky a za volant sa posadil len 17-ročný chlapec bez vodičáku. Dostali šmyk a následne narazili do stromu. Nehodu jeden z nich neprežil.

Ilustračný obrázok k článku 17-ročný bez vodičáku šoféroval: Narazil do stromu, jeho kamarát (†17) bol na mieste mŕtvy
Zdroj: Policajný zbor SR

Nezodpovedný hazard zo svojimi životmi predviedli včera večer šiesti mladíci z okresu Košice-okolie. Spoločne si sadli do osobného motorového vozidla zn. Fiat Tipo, bez EČV (vozidlo nespĺňalo zákonom ustanovené podmienky na premávku na pozemných komunikáciách), ktoré šoféroval 17-ročný chlapec, ktorý nie je držiteľom vodičského oprávnenia.

„Vozidlo viedol po účelovej komunikácií v katastri obce Košický Klečenov (okres Košice-okolie), od obce Košický Klečenov smerom na osadu Borda. Pri prejazde miernej ľavotočivej zákruty na priamy úsek cesty v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti svojím schopnostiam, s vozidlom prešiel na pravý okraj vozovky na kamennú drť, kde sa dostal s vozidlom do bočného šmyku. Následne sa dostal späť na ľavú časť vozovky a pravou bočnou stranou vozidla narazil do stromu,“ opísal nehodu košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Jeden mŕtvy

Pri dopravnej nehode utrpel vodič zranenia s dobou liečenia a PN nad 6 týždňov, avšak jeho spolujazdec (17) utrpel poranenia, ktorým na mieste podľahol. Jeho ďalší štyria spolujazdci utrpeli zranenia s dobou liečení a PN od 6 týždňov až do 3 mesiacov. Všetci boli hospitalizovaní v nemocniciach.

Alkohol u vodiča policajti nezistili. Škoda na vozidle vznikla vo výške 150 eur. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví.

Dopravná nehoda, Košický Klečenov
4
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM