Samospráva

2 najväčšie investičné akcie v Humennom v roku 2015: Kde poputuje najviac peňazí z mestskej kasy?

Na rok 2015 sú v Humennom naplánované viaceré investičné projekty. Dva z nich však patria medzi najväčšie, na ktoré poputuje najväčší objem mestských peňazí.

Ilustračný obrázok k článku 2 najväčšie investičné akcie v Humennom v roku 2015: Kde poputuje najviac peňazí z mestskej kasy?
Zdroj: Dnes24.sk

Rekonštrukcia futbalového štadióna a modernizácia verejného osvetlenia na Sídlisku III patria k najväčším investičným akciám mesta Humenné pre tento rok. Informovali z tlačového referátu radnice.

Na ploche humenského štadióna sa aktuálne realizuje prvá etapa búracích prác. Ide napríklad o búranie betónových oválov nekrytých tribún, demontáž prístreškov, stožiarov vonkajšieho osvetlenia a oplotenia či odstraňovanie trávnatých a hracích povrchov.

Realizáciu prvej etapy rekonštrukcie financuje samospráva z vlastných zdrojov. Mesto z predpokladanej sumy 551 744 eur po verejnom obstarávaní znížilo čiastku realizácie na 498 048,16 eura, na základe čoho ušetrilo finančné prostriedky vo výške 53 726 eur.

„Po ukončení všetkých troch etáp rekonštrukcie bude mať mesto Humenné a jeho obyvatelia moderný futbalový štadión, ktorý už bude spĺňať aj smernicu UEFA,“ uvádza radnica.

V rámci pripravovanej modernizácie verejného osvetlenia na Sídlisku III sa chystá výmena jeho stĺpov, ktoré sú už v zlom technickom stave. Úspešnou realizáciou projektu sa dosiahne v budúcnosti zároveň úspora pri spotrebách elektrickej energie. Súčasťou rekonštrukcie bude konkrétne výmena 245 svietidiel, 73 stožiarov a sedem rozvádzačov verejného osvetlenia.

Predpokladané náklady na modernizáciu osvetlenia sa zo sumy 319 730 eur znížili po verejnom obstarávaní na čiastku 288 082 eur, čím ušetrila samospráva tento raz 31 648 eur. „Medzi ďalšie väčšie investičné akcie, ktoré mesto v tomto roku predpokladá, patrí napríklad rekonštrukcia (zateplenie) budovy Obchody a služby Centrum, v južnej časti Námestia slobody,“ informovalo mesto.

Foto: ilustračné, Sídlisko III

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM