Rôzne

ZUŠka na Mierovej ulici? Školský rok odštartuje s novými oknami a nielen to

Dobrá správa pre žiakov aj pedagogických pracovníkov. Samospráva sa rozhodla zainvestovať do budovy Základnej umeleckej školy na Mierovej ulici v Humennom.

Ilustračný obrázok k článku ZUŠka na Mierovej ulici? Školský rok odštartuje s novými oknami a nielen to
Zdroj: MsÚ Humenné

Humenská samospráva sa rozhodla zrekonštruovať okná a elektroinštaláciu v budove Základnej umeleckej školy na Mierovej ulici, aby sa znížili finančné náklady a zefektívnila sa energetická účinnosť rozvodov. Spravodajský portál Humenné 24 o tom informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Čo sa urobilo?

Podľa jej ďalších slov odborné stavebné práce s cieľom zvýšenia energetickej účinnosti, ktoré boli rozdelené do 3 etáp, si prevzala 12. júla tohto roku pod taktovku firma v spolupráci s projektantom špecializovaným na elektrotechnické zariadenia.

„V rámci rekonštrukčných prác na elektroinštalácii boli najprv vybúrané pôvodné rozvody a bleskozvod, ktoré neboli menené od výstavby ZUŠky, a preto už nevyhovovali súčasnému zaťaženiu a normám. V ďalšej etape sa zrealizoval nový svetelný a zásuvkový rozvod a takisto bol namontovaný nový bleskozvod. V súčasnosti je tak osvetlenie výučbových miestností ZUŠky v zmysle platných noriem novými žiarovkovými a LED svietidlami s požadovanou intenzitou,“ priblížila M. Dochánová.

Náklady v číslach

Okrem toho sa v priestoroch ZUŠ vymieňali aj pôvodné drevené okná za plastové s izolačným dvojsklom. „Iba samotná výmena okien, ktorá bude ukončená 30. augusta, bola vyčíslená v hodnote 36 669,12 eur. Celková rekonštrukcia, vrátane výmeny elektrických rozvodov, tak činí spolu 58 043,64 eur,“ uviedla Dochánová.

Jedna z najstarších

Základná umelecká škola na Mierovej ulici patrí so svojou 60 – ročnou históriou k najstarším umeleckým školám v našom regióne. Bola zriadená 1. septembra 1957 a v súčasnosti patrí pod zriaďovateľskú pôsobnosť mesta Humenné. Jej učebňami prešlo množstvo žiakov a úspešných rodákov v umeleckej sfére.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM