Samospráva

Župa vyčlenila 3,3 milióna eur na cesty v havarijnom stave: Najviac peňazí smeruje do Humenského okresu!

Prešovský samosprávny kraj (PSK) vyčlenil 3,3 milióna eur zo svojho rezervného fondu na opravu ciest v havarijnom stave. Ide o 25 úsekov v kraji, najviac z tohto balíčka poputuje práve do Humenského okresu.

Ilustračný obrázok k článku Župa vyčlenila 3,3 milióna eur na cesty v havarijnom stave: Najviac peňazí smeruje do Humenského okresu!
Zdroj: TASR

Z 3,3 milióna na havarijné stavy pôjde najviac prostriedkov do okresu Humenné. Za 640 000 eur tu chcú cestári opraviť štyri úseky ciest, najviac prostriedkov si vyžiada úsek medzi Topoľovkou a Karnou.

V Prešovskom okrese sa preinvestuje do štyroch úsekov spolu 635 000 eur. V okrese Poprad je to suma 559 000 eur, okrese Bardejov 437 000 eur a v okrese Svidník 381 000 eur. V Staroľubovni­anskom okrese pôjde na havarijné stavy troch úsekov ciest 373 000 a vo Vranovskom 285 000 eur. 

Ako uviedol riaditeľ Správy a údržby ciest (SÚC) PSK Vladimír Kozák, v ďalšom období by mali dostať na opravy havarijných stavov ďalších ciest približne 8,3 milióna, pochádzať by mohli z úveru Európskej investičnej banky (EIB). Momentálne má správa a údržba podľa neho pripravených približne 55 najproblémo­vejších úsekov ciest a keďže sa teraz bude pracovať len na 25, stále bude čo opravovať.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM