Rôzne

ZŠ SNP 1 bude mať do konca marca nové okná. Dočká sa aj jedna materská škola

Základnú školu SNP 1 čaká výmena okien, s prácami by sa malo začať už v najbližších dňoch. Podstatnú časť tejto investície zatiahne štát. Nových okien „za štátne“ sa dočká aj materská škola na Ul. Lesnej.

Ilustračný obrázok k článku ZŠ SNP 1 bude mať do konca marca nové okná. Dočká sa aj jedna materská škola
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala primátorka mesta Humenné Jana Vaľová na dnešnej tlačovke, na výmenu okien na ZŠ SNP 1 dostalo mesto dotáciu 40 000 eur z rezortu školstva, zvyšok pôjde z mestskej pokladnice. Predpokladaná hodnota zákazky bola podľa Vaľovej 49 821 eur, vysúťažená suma je napokon 45 932 eur. Mesto tak uhradí necelých šesť tisíc z celkovej sumy.

Na škole je podľa primátorky havarijný stav, okná tam už vypadávajú či plesnejú a s výmenou sa začne už v najbližších dňoch. Zmluva s realizátorom, kochanovskou firmou BOS company s.r.o., bola podpísaná včera. Práce by mali byť hotové do konca marca.

V prípade materskej školy na ul. Lesnej bola vysúťažená suma vo výške 20 793 eur. Finančné prostriedky v tomto prípade boli podľa Vaľovej získané z úradu vlády, z rezervy premiéra Roberta Fica. Víťazom verejného obstarávania sa stala spoločnosť COSA s.r.o. so sídlom v obci Dlhé nad Cirochou.

Na fotke: ZŠ SNP 1

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM