Rôzne

ZŠ Pugačevova zažila vzácnu návštevu: Do školy zavítal jeden z najvýznamnejších slovenských spisovateľov!

Tak takáto návšteva v humenskej základke sa len tak nevidí. Do ZŠ Pugačevovej si to namieril jeden zo slovenských najvýznamnejších spisovateľov. Básnik, prozaik, textár, dramatik aj scenárista, ktorého isto všetci poznáte. Pozrite si FOTO v galérii.

Ilustračný obrázok k článku ZŠ Pugačevova zažila vzácnu návštevu: Do školy zavítal jeden z najvýznamnejších slovenských spisovateľov!
Zdroj: Dnes24.sk

Známy slovenský spisovateľ Daniel Hevier oslávi 6. decembra 2015 svoje okrúhle 60. narodeniny. Pri tejto príležitosti sa rozhodol symbolicky uskutočniť sériu 60 podujatí pre svojich detských čitateľov, žiakov základných škôl z rôznych kútov Slovenska, pod názvom Hevi Tour 60. Jedno z nich bola aj humenská ZŠ Pugačevova.

Tým veľký dňom pre školu bola streda 27. mája. Daniel Hevier rozprával o svojom rodisku, o detstve, o svojich záľubách, o škole i o jeho mame, ktorá bola zároveň aj jeho učiteľkou. Postupne predstavil aj svoju novú knihu Svet zachránia rozprávky. Pútavo priblížil dej príbehu, jeho vznik, výber hlavných postáv i svoje ilustrácie, ktoré sa v knihe nachádzajú. Prezentoval sa nielen ako autor kníh, ale aj ako ilustrátor, textár a hudobník. Svoje texty odspieval s vlastným hudobným doprovodom. Deti si pre neho pripravili obrovský balík zaujímavých otázok, na ktoré s dôvtipom odpovedal.

Hevierovo turné má aj ekologický podtext. Symbolickou vstupenkou na toto podujatie je jedna stará batéria, za ktorú deti dostanú kartónovú skladačku, určenú na zber použitých batérií. Cieľom je naučiť deti triediť nielen papier, plasty či sklo, ale aj tento odpad, a tak chrániť životné prostredie.

Na záver riaditeľka školy Pavlina Kurucová zablahoželala Danielovi Hevierovi k blížiacemu sa životnému jubileu, odovzdala mu na pamiatku krásne vyzdobené perníkové srdce, kyticu kvetov a aj malú zbierku školských časopisov Pugáčik. Čerešničkou na torte bola, samozrejme, autogramiáda.

Informácie pre spravodajský portál Humenné 24 poskytli Anna Karčová a Anna Austová.

Foto z návštevy Daniela Heviera: Ján Andrejčík, Ľudmila Hanáková

Daniel Hevier na ZŠ Pugačevovej!
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM