Rôzne

Zrelaxujte počas voľna: Čo odporúčame zažiť cez víkend v Humennom a okolí

Je tu ďalší víkend a je najvyšší čas sa rozhodnúť, ako ho strávite. Prinášame vám prehľad podujatí v Humennom a okolí, ktoré odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Zrelaxujte počas voľna: Čo odporúčame zažiť cez víkend v Humennom a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

27. Humenský jarmok

Sobota je posledným z troch jarmočných dní. Predaj bude prebiehať do 18:00, stánky s občerstvením budú k dispozícii do 22:00. Čo tak vyraziť si na grilovanú klobásu či laci pečeň?

15. Humenský toliar

Na miestnom amfiteátri sa v sobotu uskutoční 15. ročník podujatia Humenský toliar, teda folklórny festival. Od 14:30 do 15:30 bude pódium patriť folklórnej skupine Maguranka zo Spišskej Starej Vsi a od 15:30 do 16:30 folklórnej skupine Jahodná z Košíc. V prípade nepriaznivého počasia sa program presunie do Domu kultúry.

Matky rebelky

Z kinovej ponuky vyberáme americkú komédiu s hviezdnym obsadením Matky rebelky, ktorú Kino Fajn premieta v sobotu o 19:30.

Pre Amy (Mila Kunis) je jej rodina úplne všetkým. Ale manžel s dušou chlapca, deti neustále vyžadujúce pozornosť a idiotský šéf majú vysoké nároky. Všetkým sa snaží vyhovieť, byť milá, ale nech robí, čo robí, nikdy to nie je dosť. Zlom nastáva v okamihu, keď sa dostane do konfliktu s trojicou dokonale premotivovaných moderných supermatiek (Christina Applegate, Annie Mumolo, Jada Pinkett Smith). Z milej Amy je zrazu rebelka, ktorá získa na svoju stranu ďalšie zúfalé mamičky a spolu si konečne začnú užívať.

Noc hradných zrúcanín

Na Jasenovskom hrade sa v sobotu koná Noc hradných zrúcanín. Prítomní sa budú môcť vrátiť do minulosti. O 15:00 sa začnú súťaže pre deti a to cestou k hradu, o 17:00 vystúpi skupina historického šermu Vikomt. Chýbať nebudú ani iné atrakcie ako streľba z luku, výstava dobových zbraní či razenie falošných grošov. Hrad bude vysvietený.

Pokračovať sa v Jasenove bude nočnou hasičskou súťažou, ktorá sa začne o 21:00 v areáli miestneho ihriska. V nedeľu ráno sa zase v obci stretnú na burze chovatelia z blízkeho i širokého okolia.

Zemplín fest

Až do nedele trvá pivno-gurmanský festival Zemplín fest, ktorý obsadil námestie v Snine. Ak máte chuť na zlatistý mok, už viete, kam môžete vyraziť na viac ako 50 druhov. K dobrému pivu patria aj dobré jedlá, nechýbajú tak stánky so všakovakými grilovanými dobrotami alebo môžete vsadiť na fajnový guľáš.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM