Rôzne

Zraz motorkárov na Šírave OBRAZOM: Zemplín sa stal cieľom tisícok milovníkov dvojkolesových tátošov

Medzinárodný motozraz Sveta motocyklov na Šírave navštívilo okolo 4500 registrovaných účastníkov. Išlo už o 14. ročník podujatia, ktoré si obľúbili nielen Slováci, ale aj návštevníci z okolitých krajín, podľa organizátorov je dokonca jeden z najnavštevovanejších.

Ilustračný obrázok k článku Zraz motorkárov na Šírave OBRAZOM: Zemplín sa stal cieľom tisícok milovníkov dvojkolesových tátošov
Zdroj: TASR

To sa podľa jedného z organizátorov Michala Tvrdého potvrdilo už vo štvrtok (13.8.) počas prvej nočnej spanilej jazdy do obce Krčava v okrese Sobrance, kde očakávali tak 200 až 300 milovníkov hluku motorov, no nakoniec ich tam prišlo viac ako 1000. Druhú spanilú jazdu absolvovali motorkári v piatok (14.8.) do centra Michaloviec. Aj tam ich čakalo občerstvenie a bohatý program. V sobotu sa išla spanilá jazda okolo Zemplínskej Šíravy.

„Tento ročník sme zamerali najmä na motorkárov, pretože motorkári sú tí, ktorí zraz robia zrazom. Dôležité je však to, aby program zodpovedal ich požiadavkám, ale aby sa tam našla aj širšia verejnosť. Pripravili sme rockové koncerty, no zahrali aj iné populárne skupiny. Pripravili sme denné a nočné vystúpenia kaskadérov i zaujímavé súťaže s dobrými cenami,“ povedal Tvrdý.

Hviezdou piatkového večera bola napríklad skupina Polemic. Sobotňajší večerný program obohatili súťaže ako Miss mokré tričko, súboje v pene, husľové duo, ohňostroj či rocková diskotéka.

Organizátori sa podľa Michala Tvrdého rozhodli podujatie pred rokmi organizovať najmä preto, lebo na východe videli veľký záujem o motorizmus, no podujatia tohto druhu tu chýbali.

FOTO: Medzinárodný motozraz Sveta motocyklov 2015
21
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM