Tomáš Šuhajda Samospráva

Oficiálne zatiaľ tri mená: Šéfom VÚC sa chce stať aj Ján Hudacký

Poznáme meno ďalšieho kandidáta na predsedu Prešovského samosprávneho kraja. Záujem stať sa ním vyslovil Ján Hudacký, ktorý zároveň predstavil aj svoj volebný program. Hudacký je kandidátom pravicovej koalície KDH, SDKÚ-DS a Most–Híd.

Ilustračný obrázok k článku Oficiálne zatiaľ tri mená: Šéfom VÚC sa chce stať aj Ján Hudacký
Zdroj: Webnoviny.sk

„Môj volebný program sa opiera o tri základné piliere – oživenie hospodárstva regiónu a zamestnanosti podporou živnostníkov, farmárov, malých a stredných podnikateľov, ďalej aktívnu podporu a rozvoj dopravnej infraštruktúry a stimuláciu rozvoja cestovného ruchu,“ povedal na tlačovej konferencii Hudacký.

Poznamenal, že Prešovský kraj má veľký potenciál v prírodnom bohatstve a historických pamiatkach svetového významu, čo treba využiť. Potenciál regiónu je však podľa neho predovšetkým v schopných, aktívnych a obetavých ľuďoch a je povinnosťou ho bezodkladne využiť. V oblasti dopravy sa chce zamerať na presadenie rýchlostnej cesty R4 a tzv. modrého variantu okolo Domaše s tunelovým riešením cez horský priechod Petič. V jeho programe nájdeme tiež prípravy výstavby rýchlostnej cesty (R9) z Prešova do Sniny.

Koalícia KDH, SDKÚ-DS a Most–Híd postaví spoločnú kandidačnú listinu na poslancov PSK v plnom počte, t. j. 62 poslancov. Odovzdať by ju chcela zrejme budúci týždeň.

Okrem Hudackého už odovzdali svoju kandidatúru na predsedu PSK dvaja kandidáti. Slovenská ľudová strana navrhla 54-ročného podnikateľa Jozefa Mihalčina z Vranova nad Topľou. Druhým kandidátom je Vladimír Klein, 61-ročný riaditeľ mestského podniku zo Spišskej Belej. Jeho nomináciu podala Ľudová strana Naše Slovensko.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM