Rôzne

Známe obchodné centrum chcú rozšíriť za 4 milióny eur: Plánujú aj parkovací dom!

Obchodné priestory najväčšieho nákupného centra na Zemplíne plánujú rozširovať. Pribudnúť by mal aj parkovací dom s vyše 200 parkovacími miestami. Investícia je vyčíslená na 4 milióny eur. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Známe obchodné centrum chcú rozšíriť za 4 milióny eur: Plánujú aj parkovací dom!
Zdroj: TASR

Rozširovanie priestorov známeho michalovského obchodného centra a výstavbu parkovacieho domu v jeho blízkosti plánuje realizovať spoločnosť Zemplín Market. Zamýšľanú investíciu vyčíslila na približne 4 milióny eur. Priestory Obchodného centra Zemplín chcú podľa slov jeho riaditeľa Miroslava Zajaca najbližšie rozšíriť o 3000 štvorcových metrov, čo je plocha postačujúca pre sedem až osem prevádzok. Nové priestory by mali ukrojiť časť z tamojšieho parkoviska.

OC by však v tejto súvislosti nemalo prísť o parkovacie miesta, práve naopak. „Plánujeme aj výstavbu parkovacieho domu, ktorý by mal stáť nad existujúcimi parkoviskami. Ich kapacita by sa následne navýšila približne o 120 miest, pričom kapacita parkovacieho domu by mala niečo cez 200 parkovacích miest,“ ozrejmil Zajac.

Dodal, že plánované stavebné práce by mali mať minimálny vplyv na prevádzku michalovského OC. Parkovací dom je prioritou, mal by sa vybudovať ako prvý. „Návštevníci obchodného centra by nemali pocítiť nedostatok parkovacích miest“, skonštatoval riaditeľ.

Spoločnosť požiadala v uplynulých dňoch michalovskú radnicu o zmenu územného plánu mesta, aby sa mohla pustiť do realizácie svojich zámerov. Udeleniu stavebného povolenia by mala v tejto súvislosti predchádzať preklasifikácia plôch určených na parkovanie, na plochy občianskej vybavenosti.

Investor plánuje odštartovať stavebné práce začiatkom budúceho roka a ukončiť ich následne na jeseň. „Termín ukončenia bude závisieť aj od rýchlosti vybavenia stavebného povolenia,“ doplnil Zajac.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM