Rôzne

Zemplínske mestečko sa chystá na jarmok: V Strážskom to nebude len o nákupoch

Už na sklonku tohto týždňa štartuje v Strážskom tradičný - v poradí 19. jarmok. Okrem rôznych tovarov či občerstvenia ponúkne pestrý kultúrny i športový program.

Ilustračný obrázok k článku Zemplínske mestečko sa chystá na jarmok: V Strážskom to nebude len o nákupoch
Zdroj: TASR

Ako informovala radnica v Strážskom, tamojší jarmok odštartuje v piatok (22. 5.) dopoludnia otváracím kultúrnym programom na Námestí A. Dubčeka. Predstavia sa v ňom miestni školáci, Spevácky zbor Rozkvet, Zemplínski heligonkári, Divadlo KĽUD, folklórny súbor Železiar, orientálna skupiny Bellies s ohňovou show a zábavná skupina Trakty. Prvý jarmočný deň vyvrcholí následne koncertom skupiny Hrdza a večernou zábavou v réžii dídžeja a ľudovej hudby Gerock.

Návštevníci zemplínskeho mestečka sa môžu tešiť na kultúrny program aj v rámci druhého dňa jarmoku. Pôjde konkrétne o sobotňajšie (23. 5.) vystúpenia speváckych skupín Rozmarín, Starjani, Gaštanka a Tarnavčan. O niečo neskôr doplnia folklórne pásmo svojim repertoárom súbory Strážčan a Pacerki. Organizátori nezabudli ani na najmenších návštevníkov jarmoku, pre ktorých pripravia v sobotu dvojkolovú detskú tombolu.

Súčasťou tohtoročného jarmoku v Strážskom budú aj ďalšie sprievodné podujatia. V Zóne umenia v priestoroch Základnej umeleckej školy zorganizujú v piatok výstavu drobných zvierat. Sobota bude zasa patriť priaznivcom športu. V tamojšej kolkárni sa totiž už po 20. raz uskutoční turnaj o putovný pohár primátora mesta a v priestoroch mestskej telocvične volejbalový turnaj mužov.

Radnica stanovila predajnú dobu klasických stánkov v piatok od 8. do 19. hodiny a v sobotu od 8. do 14. hodiny. Stánky s občerstvením budú prístupné pre verejnosť na námestí už vo štvrtok (21.5.) od 12. do 2. hodiny nasledujúceho dňa, v piatok potom od 8. do 2. hodiny nasledujúceho dňa a v sobotu medzi 8. a 15. hodinou.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM