Rôzne

Železničná spoločnosť prezradila svoje plány: Toto chcú vybudovať v Humennom

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) prezradila svoje investičné plány na najbližších 5 rokov. A tie sa týkajú aj Humenného.

Ilustračný obrázok k článku Železničná spoločnosť prezradila svoje plány: Toto chcú vybudovať v Humennom
Zdroj: www.zssk.sk

Vedenie ZSSK vo štvrtok v prítomnosti ministra dopravy Árpáda Érseka a predsedu predstavenstva správcu železničnej infraštruktúry ŽSR Martina Erdössyho diskutovali so zástupcami samosprávnych krajov o investíciách do regionálnej osobnej koľajovej dopravy.

„Chceme, aby železničná doprava ostala kľúčovou dopravnou platformou mobility v regiónoch. Preto v nadchádzajúcich piatich rokoch chceme investovať viac ako 700 miliónov EUR do jej modernizácie,“ uviedol na tomto stretnutí Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.

Ako ďalej odznelo na stretnutí, významnou investíciou má byť okrem iného budovanie regionálnych prevádzkovo-údržbárskych základní, ktoré majú majú zlepšiť ekonomiku obehu rušňov a vagónov pri ich údržbe a menších opravách. A práve jednu z nich plánuje ZSSK vybudovať v Humennom.

Okrem toho ZSSK v spojitosti s našom mestom uviedla, že plánuje elektrifikáciu traťových úsekov Bánovce nad Ondavou – Humenné.

„V roku 2030 by mali vlaky jazdiť z Bratislavy do Košíc za menej ako tri hodiny,“ prezradil štátny dopravca niečo aj zo vzdialenejších plánov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM