Rôzne

Železnice opravia priecestie pri Stakčíne: Cestujúci musia počítať s výlukou

Železnice opravia priecestie pri obci Stakčín. S prácami začnú v utorok, cestujúci musia s výlukou rátať až do soboty (24.3.) do 17.00 h.

Ilustračný obrázok k článku Železnice opravia priecestie pri Stakčíne: Cestujúci musia počítať s výlukou
Zdroj: Dnes24.sk

Predmetom opravy bude odstránenie asfaltovej priecestnej konštrukcie, zriadenie sanačných a podkladných vrstiev pod priecestím, tiež novej priecestnej konštrukcie Strail. Súčasťou prác bude aj smerová a výšková úprava uvedeného úseku, ale aj koľajového lôžka do predpísaného profilu. „Ide o investičnú akciu dodávateľským spôsobom,“ informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.

Vzhľadom na tieto výlukové práce bude podľa jej ďalších slov v úseku Dlhé nad Cirochou – Stakčín zabezpečená náhradná autobusová doprava. Práce na priecestí si vyžiadajú aj jeho cestnú obchádzku, ktorá je vedľa neho. Trvá nepretržite od pondelka do piatka (23.3.) do 17.00 h.

„ŽSR prosia cestujúcich a vodičov o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej aj cestnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach,“ uzavrela Pavliková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM