Rôzne

Zaznačte si už teraz do kalendárov: TOP 10 akcií tohto leta v okolí Humenného

Je sa veru na čo tešiť! Zacielili sme na letné podujatia, ktoré môžete zažiť v Humennom a okolí. Tu je výber akcií, ktoré radíme medzi top.

Ilustračný obrázok k článku Zaznačte si už teraz do kalendárov: TOP 10 akcií tohto leta v okolí Humenného
Zdroj: Dnes24.sk

16.-17. jún: Kamenické dni

Nielen Humenné, ale aj Kamenica nad Cirochou oslavuje 700. výročie prvej písomnej zmienky o obci. A na tamojšom letisku sa uskutoční parádne dvojdňové podujatie. V prvý deň bude okrem iného boxerský program s Tomim Kidom Kovácsom a do ringu sa postaví aj Kuly, ktorý následne odohrá na letisku koncert so svojou kapelou Desmod. V druhý deň bude hrať prím folklór a všetko vyvrcholí koncertom Drišľaku. Viac sa dočítate tu.

23.-25. jún: Festival kultúry a športu

V Medzilaborciach sa uskutoční 55. ročník Festivalu kultúry a športu. A prinesie atraktívny program. Okrem iných sa predstavia The Backwards, Fragile, Kali a Peter Pann, Kollárovci, Polemic či Richard Müller. Podrobnosti nájdete tu.

1. júl: My sme východ

Toto podujatie sa stáva už tradičnou súčasťou leta v Humennom. Jednodňový festival s názvom My sme východ pritiahne na Námestie slobody kapely ako Rusnaćs, Kandráčovci či IMT Smile!

7.-8. júl: Miss Domaša

Obľúbené letovisko opäť hľadá svoju kráľovnú krásy a všetko vyvrcholí dvojdňovou akciou v stredisku Valkov – Tíšava, kde bude počas dvoch dní pripravený okrem veľkej dávky krásy aj mimoriadne atraktívny hudobný program. V piatok sa návštevníkom predstaví slovenská dídžejská špička a v sobotu bude prebiehať finálový večer v sprievode hudobných hviezd ako napríklad David Koller, Beáta Dubasová, Marián Čekovský či Igor Kmeťo ml..

8. júl: Okolo Domaše

Športové podujatie, ktoré počtom účastníkov láme rekordy. V posledných ročníkoch išlo vždy o štvorciferné číslo a veľký záujem sa predpokladá aj počas tohto jubilejného 10. ročníka. Na svoje si prídu ako vždy všetci cyklisti vrátane tých rekreačných bez ohľadu na aktuálnu kondičku. Na Dobranskej zátoke vyrastie na jeden deň cyklo mestečko plné atrakcií.

8.-9. júl: Dni Habury

Zaujímavé podujatie sa chystá aj v Habure a to na tamojšom amfiteátri. Prítomným sa predstavia okrem iných Lúčnica, Žobráci, Kristína či No Name. Akciu budú moderovať Michal Hudák, Marián Čekovský a doplní ich Martin Dejdar z Česka. VIDEO z 2015 nájdete tu: Dni Habury? Do dediny zavítala kombinácia 3 hviezd, pri ktorej sú výbuchy smiechu zaručené!

14.-15. júl: AMFIK Šírava fest

Na obnovenom letnom amfiteátri na Zemplínskej šírave sa uskutoční druhý ročník dvojdňového hudobného festivalu Amfik Šírava fest. A je sa na čo tešiť. Nebude chýbať svetoznáma skupina Rednex, predstavia sa aj kapely Desmod, Horkýže Slíže, Gladiátor, Smola a Hrušky a ďalší.

1. august: Suzi Quatro a hostia

Na Sninských rybníkoch vystúpi legendárna diva Suzi Quatro. Pripojí sa tak k oslavám 700. výročia Sniny a zároveň odohrá otvárací koncert festivalu, ktorý odštartuje deň na to. Tešiť sa môžete na hity ako Can the Can, 48 Crash, If You Can´t Give Me Love či She's In Love With You.

2.-4. august: Rock pod kameňom

Sninské rybníky budú dejiskom už 15. ročníka rockového open air festivalu, ktorý sa radí medzi tie najväčšie v rámci celého Slovenska. Tri dni plné domácich aj zahraničných hviezd. Jednou z tých hlavných bude aj jedna z najúspešnejších nemeckých speváčok NENA, ktorá na Slovensku doposiaľ nikdy nevystúpila.

3.-5. august: Humenský jarmok

Podujatie, ktoré zaiste netreba nijak zvlášť predstavovať. V tých dňoch obsadia humenské Námestie slobody stánkari. A to tí s občerstvením aj rôznym tovarom. Chýbať nebude ako obvykle ani kultúry program.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM