Tomáš Šuhajda Rôzne

Zaslúžia si veľký palec hore: 6 sestričiek z Humenného, ktoré získali prestížne ocenenie

Zdravotné sestry. Sú dôležitou súčasťou každej nemocnice či iných zariadení určených na pomoc tým, ktorí to potrebujú. Tak je to aj v Humennom. A šesť z nich dostalo pred zopár dňami krásne a prestížne ocenenie.

Ilustračný obrázok k článku Zaslúžia si veľký palec hore: 6 sestričiek z Humenného, ktoré získali prestížne ocenenie
Zdroj: TASR

Zdravotné sestry tvoria dôležitý článok v poskytovaní zdravotníckej starostlivosti, bez nich by bolo náročné realizovať medicínu v praxi. Stávajú sa čoraz dôležitejšími členmi zdravotníckeho tímu, lebo práve ony sú v najužšom kontakte s pacientom.

Pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek v Humennom ocenila šesť tunajších sestier za významný prínos v ošetrovateľstve či v pôrodnej asistencii.

Ocenené sestričky

„Toto významné a morálne ocenenie je odrazom ich práce, ktorú vykonávajú v duchu profesionálnej činnosti a profesijnej roly, zameranej nielen na riešenie teoretických a praktických problémov v oblasti etiky a morálky ošetrovateľského povolania, ale aj vo vzťahu s požiadavkami ošetrovateľskej starostlivosti vykonávanej pri ochrane, zveľaďovaní a prinavracaní zdravia,“ uviedla na odovzdávaní ocenení prezidentka Regionálnej komory Humenné Jana Michalíková.

Tento rok získalo ocenenie Biele srdce aj šesť sestier z Humenného a to z rôznych zariadení. Z Nemocnice A. Leňa sa tejto pocty dostalo Marcele Balogáčovej z interného oddelenia a Emílii Harmaňošovej z oddelenia dlhodobo chorých. Zo špecializovanej nemocnice ORL Humenné získala toto ocenenie Beáta Pavlíková. A medzi ocenenými nechýbala ani trojica z Centra sociálnych služieb Garden Mária Haburajová, Ľubica Kobanová a Katarína Vargová.

Prestížne ocenenie

Cena Biele srdce je prestížnym a čestným ocenením, ktorým komora vyjadruje svoje uznanie sestrám a pôrodným asistentkám. Podľa Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek je tvar srdca prejavom humánnej komunikácie a súčasne miestom, odkiaľ pramení kvalita ošetrovateľskej starostlivosti sestier. Symbol bieleho srdca charakterizuje starostlivosť, poznanie a ľudskosť, ktoré sú najobsiahlejšou časťou duše a práce sestry. Zároveň biele srdce svojim symbolom spája a zjednocuje sestry z celého sveta.

titulné foto: ilustračné

Získali Biele srdce: FOTO ocenených zdravotných sestier
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM