Tomáš Šuhajda Krimi

Zadržali 7 utečencov z Afganistanu. Nachádzajú sa už v Záchytnom tábore v Humennom

Siedmich štátnych príslušníkov Afganistanu zadržali v pondelok (13.5.) popoludní hraniční policajti v katastri obce Topoľa, okres Snina.

Ilustračný obrázok k článku Zadržali 7 utečencov z Afganistanu. Nachádzajú sa už v Záchytnom tábore v Humennom
Zdroj: Webnoviny.sk

Ide konkrétne o manželský pár s dieťaťom a štyroch mužov. Ako informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície so sídlom v Sobranciach Agnesa Kopernická, spomínaní cudzinci nemali pri sebe cestovné doklady. Muži zákona ich preto za účelom zistenia totožnosti predviedli na policajné oddelenie.

„Troch zo skupiny na mieste ošetril lekár rýchlej zdravotníckej pomoci z dôvodu fyzického vyčerpania. Hospitalizácia nebola potrebná. Cudzinci prekročili štátnu hranicu neoprávnene, mimo hraničného priechodu a na našom území sa zdržiavali neoprávnene,“ vysvetlila Kopernická.

Ako ďalej uviedla, traja cudzinci zároveň absolvovali lekárske vyšetrenie za účelom zistenia ich veku, keďže uvádzali, že sú mladiství. „Odborným vyšetrením sa zistilo, že majú 18 a viac rokov,“ ozrejmila hovorkyňa.

Afganci sa momentálne nachádzajú v priestoroch Záchytného tábora v Humennom. Všetci totiž prejavili záujem požiadať o azyl na Slovensku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM