Rôzne

Začala sa veľká rekonštrukcia humenského kaštieľa: Terasa dominanty mesta je už minulosťou! FOTO

V posledných dňoch už okoloidúci okolo humenského kaštieľa mohli spozorovať práce na jeho rekonštrukcii. Cieľom je v rámci možností vrátiť mu pôvodný vzhľad a napraviť to, čo pokazila veľká rekonštrukcia v 70. rokoch minulého storočia. Pozrite si aktuálne FOTO, ako to tam vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku Začala sa veľká rekonštrukcia humenského kaštieľa: Terasa dominanty mesta je už minulosťou! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Na rekonštrukciu humenského kaštieľa za 2,3 milióna eur použije Prešovský samosprávny kraj (PSK) úverové zdroje od Európske investičnej banky.

Ako už pred časom informovala hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková, do rekonštrukcie je zaradená kompletná výmena strechy, sanácia krovu a zateplenie podkrovia, odstránenie terasy na západnej strane, obnova vonkajších fasád, komplexná výmena okien, statické zabezpečenie obvodových múrov, odvlhčenie muriva a kanalizácia, oprava mostíka pred vstupom, výmena vstupnej brány, úprava pochôdzkovej plochy balkóna na východnej strane a jej odvodnenie a obnova balustrády a podstavcov sôch pred hlavným vstupom.

Kaštieľ spravuje Vihorlatské múzeum, podľa jeho riaditeľa Vasiľa Fediča je cieľom rekonštrukcie v rámci možností vrátiť dominante mesta pôvodný vzhľad a napraviť to, čo pokazila veľká rekonštrukcia v 70. rokoch minulého storočia.

Terasa humenského kaštieľa je už minulosťou. Začala sa rekonštrukcia
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM