Rôzne

Z Humenného vedie nová vyznačená cyklotrasa: Počas jazdy zočíte aj tieto atrakcie

Neďaleko renesančného zámku v Humennom štartuje resp. končí nová vyznačená cyklotrasa. Je dlhá 53,3 kilometra. Tu sú ďalšie podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Z Humenného vedie nová vyznačená cyklotrasa: Počas jazdy zočíte aj tieto atrakcie
Zdroj: TASR

Prvé kilometre vedú ulicami mesta, až na cestu č. II/559. Trasa pokračuje ďalej obcami ležiacimi smerom na Medzilaborce. Prvou veľkou atrakciou na trase je zrúcanina kostola a kláštora Monastyr, potom nasleduje Múzeum Andyho Warhola v Medzilaborciach. Následne stúpa na hrebeň Karpát do Laboreckého sedla, kde trasa končí na hranici s Poľskom. V celej oblasti sa nachádza viacero vojnových cintorínov z čias prvej svetovej vojny, kedy sa v oblasti odohrávali ťažké boje. Informuje o tom humenská radnica na svojom webe.

Celá trasa je označená červeným písmenom C. Má dĺžku 53,3 km a vedie po asfalte.

Značenie tejto cyklotrasy bolo zrealizované v rámci spoločnému mikroprojektu poľsko-slovenského pohraničia "Cestou ikon zo Sanoku do Humenného“, ktorý je spolufinancovaný z Európskej únie z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

„V rámci tejto aktivity bolo vyznačenie novej cykloturistickej trasy maľovaným značením obojsmerne, ďalej boli osadené prvky cykloturistickej orientácie – 8 ks cykloturistických smerovníkov, 44 veľkých cyklosmeroviek, 5 tabuliek miestneho názvu, 5 donorských cyklotabuliek, 20 emblémových cyklotabuliek, 10 významových cyklotabúľ a 2 obrázkové cyklosmerovky,“ upresnila radnica.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM