Rôzne

World Challenge Day v Humennom: Koľko ľudí športovalo na území mesta v ten jeden deň?

Do medzinárodnej súťaže World Challenge Day sa tento rok zapojilo 11 slovenských miest. A nechýbalo medzi nimi ani Humenné. Koľko ľudí podporilo mesto a pridalo sa k ostatným športujúcim?

Ilustračný obrázok k článku World Challenge Day v Humennom: Koľko ľudí športovalo na území mesta v ten jeden deň?
Zdroj: Dnes24.sk

Do World Challenge Day 2016 sa v Humennom zapojilo 4485 účastníkov, čo je 13,5 percenta z počtu obyvateľov mesta. Informovala o tom Michaela Dochánová z tlačového referátu radnice.

Súťaž sa konala v stredu 25. mája v čase od 06.00 do 21.00 h. Šancu podporiť mesto využilo viacero škôl, klubov a organizácií pôsobiacich na území mesta.

World Challenge Day je priateľská, medzinárodná korešpondenčná súťaž miest v športe pre všetkých v ľubovoľných pohybových aktivitách trvajúcich minimálne 15 minút bez prerušenia. Právo zúčastniť sa má každý občan bývajúci v zapojenom meste. Rovnako zamestnanci, študenti či turisti, ktorí v ňom pracujú, študujú, alebo ním prechádzajú.

Súťaž vyhlasuje Medzinárodná organizácia športu pre všetkých TAFISA, v rámci programu „Aktívne mestá, aktívne komunity, aktívni občania“. Slovensko sa pravidelne zapája do medzinárodnej súťaže a vyhlasuje aj národnú súťaž.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM