Rôzne

Vyvetrajte si počas víkendu hlavu aj vy: Aha, aké pekné podujatia u nás môžete zažiť

Víkend a oddych - to k sebe patrí. Prinášame vám redakčný výber zaujímavých podujatí, ktoré počas neho môžete zažiť v Humennom a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Vyvetrajte si počas víkendu hlavu aj vy: Aha, aké pekné podujatia u nás môžete zažiť
Zdroj: Dnes24.sk

Legiovlak v Humennom

Do nedele má v Humennom zastávku Legiovlak, verná replika vlaku, ktorým sa naprieč Ruskom po Transsibírskej magistrále prepravovali československí legionári počas bojov v prvej svetovej vojne. Prísť obzrieť si ho môžete na železničnú stanicu. Viac tu.

Festival v Jasenove

Ani Jasenov neobídu oslavy 700. výročia prvej písomnej zmienky o obci. A tie sa uskutočnia tento víkend. Dvojdňový program je viac než zaujímavý… Tešiť sa môžete napríklad aj na Polemic. Všetky podrobnosti tu.

Oslavy v Udavskom

A dvojdňové oslavy sa tento víkend uskutočnia aj v Udavskom. Dôvody na to sú hneď dva. 700. výročie prvej písomnej zmienky o obci a 90. výročie posviacky miestneho rímskokatolíckeho kostola. Súčasťou týchto osláv bude 9. ročník Folklórnych slávností Pod Vesčanskú huru. Program si môžete preštudovať tu.

Radvanské slávnosti

V sobotu sa v Radvani nad Laborcom uskutočnia XX. Radvanské slávnosti. A pripravený bude naozaj bohatý kultúrny program so známymi kapelami aj tvárami slovenského šoubiznisu. Na severovýchod Slovenska zavítajú napríklad aj Peter Marcin a Zuzana Tlučková či skupiny Vidiek a Kandráčovci. Viac tu.

Motozraz na Šírave

Atraktívne podujatie už odštartovalo a trvá do nedele. K brehom Zemplínskej šíravy každoročne počas neho dorazí množstvo motorkárov nielen z okolitých miest, ale aj z celého Slovenska a z rôznych krajín Európy. Lákadlom podujatia je predovšetkým spoločné stretnutie motorkárov, pre ktorých sú motorky vášeň a záľuba, ale aj skvelá zábava.

Hradné slávnosti

A na záver ešte jeden tip. V nedeľu sa na hrade Čičva uskutočnia Čičvianske hradné slávnosti s podnázvom Život na hrade. A pripravený je takisto zaujímavý program, ktorý vás vráti do ďalekej histórie. Pozrieť si ho môžete tu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM