Rôzne

Využívate ako Humenčania kartu výhod? Upriamte pozornosť... dochádza k zmene!

V roku 2013 boli v Humennom schválené karty výhod. Ich prostredníctvom môžu Humenčania využívať rôzne zľavy - na parkovanie, kultúrne podujatia, kúpalisko... Seniori i na stravovanie. A ak ste držiteľom niektorej z kariet výhod, zbystrite teraz pozornosť.

Ilustračný obrázok k článku Využívate ako Humenčania kartu výhod? Upriamte pozornosť... dochádza k zmene!
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Humenné zavádza od 1. júla projekt výmeny existujúcich kariet výhod – Senior, Junior, Humenčan a žiackych kariet. A to za multifunkčné čipové karty. Tie sú nositeľmi vyššieho bezpečnostného štandardu MIFare DESFire. Odsúhlasili to poslanci Mestského zastupiteľstva v Humennom na svojom utorkovom zasadnutí.

„Výmena týchto kariet poskytne všetkým zúčastneným pohodlné a bezpečné riešenie a zjednodušenie využívania benefitov najmä príspevku na stravu a dopravu,“ uvádza sa v materiáloch predložených poslancom. Mesto má prostredníctvom čipových kariet získať prehľadnejšie informácie a kontrolu o počte jázd, počtoch odobratých obedov a podobne. „Zavedením týchto čipových kariet dôjde k zjednodušeniu využívania benefitov zo strany občanov,“ píše sa ďalej.

Mesiace júl – august sú určené na zbieranie dát a ich overenie a taktiež na prípadnú potrebnú úpravu softwaru, príslušnej aplikácie. V týchto mesiacoch dôjde aj k prerušeniu poskytovania zľavnenej stravy pre seniorov. „Podmienkou pre spustenie prevádzky je upgrade hardware na akceptáciu MIFare DESFire kariet v autobusoch na linkách MHD Humenné a v zariadeniach školských jedální pri ZŠ na území mesta a vo vybraných zariadeniach spoločného stravovania vyvarujúceho typu na území mesta,“ uvádza sa v predložených materiáloch.

Nové čipové karty sa začnú vydávať a vymieňať od 1. júla a ich platnosť bude od 1. septembra. Vydávaním a distribúciou bude poverený Mestský úrad – personalizačné pracovisko. Budú sa vydávať a meniť bezplatne.

Môže vás zaujímať:

Humenné sa bude uchádzať o príspevok od štátu: Radnica chce v osade Podskalka postaviť škôlku

Humenskí poslanci rozhodli o svojich odmenách: Koľko budú po novom mesačne zarábať?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM