Tomáš Šuhajda Volejbal

Využitý postupový mečbal: Chemesáci zvíťazili aj v treťom zápase nad Myjavou a sú vo finále play-off!

Volejbalisti ŠK Chemes Humenné vyhrali aj v treťom semifinálovom súboji nad tímom Spartak VKP Myjava 3:1. Stav celej série tak upravili na 3:0 a postúpili do finále play-off volejbalovej extraligy mužov.

Ilustračný obrázok k článku Využitý postupový mečbal: Chemesáci zvíťazili aj v treťom zápase nad Myjavou a sú vo finále play-off!
Foto: Tomáš Šuhajda / Zdroj: Dnes24.sk

V prvom sete sa opäť potvrdila vyrovnanosť týchto dvoch tímov. Väčšinu setu Chemesáci viedli, avšak v jeho rozhodujúcich fázach sa podarilo dostať do vedenia Myjavčanom, ktorí mali za stavu 23:24 k dispozícii prvý setbal v zápase. Domácim sa ho podarilo odvrátiť a následne prvý set dotiahnúť do víťazného konca v pomere 28:26 po treťom využitom mečbale.

Začiatok druhého setu humenskí volejbalisti nezachytili a prehrávali už 1:4 a 4:8. Aj v jeho ďalšom priebehu urobili veľké množstvo školáckych chýb, ktoré Myjava využila a tento set vyhrala 25:22.

V treťom sete to bolo ako na hojdačke a súperi sa vo vedení striedali. Napokon boli šťastnejší Chemesáci a po víťazstve v sete 25:23 sa ujali vedenia aj v zápase.

Vo štvrtom sete pokračoval vyrovnaný boj, v ktorom mali spočiatku na vrch hostia, domáci však skóre otočili a od stavu 14:13 už vedenie nepustili. Postupový smeč Leškaniča ukončil set v pomere 25:21. Humenčania tak zvíťazili aj v treťom semifinálovom súboji 3:1 a postúpili už do finále play-off volejbalovej extraligy. Ich súper vzíde z dvojice Volley Teamu Bratislava a Slávie Svidník (stav na zápasy 2:1 v prospech Bratislavčanov).

ŠK Chemes Humenné – Spartak VKP Myjava 3:1 (28:26, 22:25, 25:23, 25:21) – stav série 3:0

ŠK Chemes: Soták, Lízala, Mizerák, Sarnecki, Javorčík, Joščák – libero Krys (Hriňák, Leškanič, Pavelka, Mlynarčík, Bališin).

Rozhodovali: Porvazník a Drobňák, 116 minút (31, 28, 28, 29).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM