Webnoviny - Rôzne

Vysokoškoláci s rómskym pôvodom môžu získať štipendium

Vysokoškolskí študenti, ktorí sa otvorene hlásia k svojmu rómskemu pôvodu sa môžu uchádzať o štipendium na Roma Memorial University Scholarship Program (RMUSP) v školskom roku 2011/2012.

Foto: SITA (WEBNOVINY) – Štipendium je určené všetkým rómskym vysokoškolákom, ktorí študujú na niektorej z univerzít či vysokých škôl akreditovaných ministerstvom školstva a študenti externého štúdia, ktorí študujú na magisterskom a doktorandskom štúdiu.

Prihlásiť sa môžu aj študenti, ktorí sa budú hlásiť na vysokú školu či univerzitu a plánujú začať študovať až od septembra 2011.

Uchádzači o štipendium musia do 30. apríla zaslať kompletne vyplnenú prihlášku, motivačný list, v ktorom budú uvedené akademické ciele a úspechy študenta a jeho motivácia k štúdiu, predložiť esej o najdôležitejších rómskych otázkach v domovskej krajine uchádzača, o ich vplyve na miestnu komunitu a o možnostiach, ako by spoločnosť mohla pristupovať k riešeniu týchto otázok.

Potrebný je aj odporúčaní list, ktorý opisuje študijné výsledky uchádzača a oficiálny výpis známok za všetky predošlé ukončené školské roky na vysokej škole, ako aj za ukončený zimný semester školského roku 2010/2011.

"Prihlášky do štipendijného programu sa budú podávať elektronickou formou. Všetky potrebné informácie v slovenčine vrátane on-line prihlášky nájdete internetovej stránke www.romaeducationfund.org a tiež na www.osf.sk,"; informovala agentúru SITA programová manažérka Nadácie otvorenej spoločnosti Stanislava Dzuríková.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM