Rôzne

Vyrazte si z nášho mesta do metropoly východu na motoráku: Špeciálny výlet!

Už onedlho si môžete vyraziť na špeciálny výlet na motoráku a to z nášho mesta do metropoly východu. Pozrite, čo na vás bude v Košiciach čakať...

Ilustračný obrázok k článku Vyrazte si z nášho mesta do metropoly východu na motoráku: Špeciálny výlet!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Nostalgické jazdy legendárnymi motorovými vlakmi za svetovým dedičstvom UNESCO pokračujú aj v tomto roku. A prvý výlet za spoznávaním Košického kraja vypraví organizácia Košice Región Turizmus už 1. mája. Cestujúci z Humenného, Michaloviec a Trebišova si budú môcť užiť výlet do metropoly východu.

Ten štartuje z Humenného o 8:10, z Brekova bude odchádzať o 8:17, zo Strážskeho 8:24, z Michaloviec 8:38 a z Trebišova o 9:15. Do Košíc príde vlak o 10:15 hod.

A čo v samotnej metropole východu? „Prvomájová jazda počas osláv Dňa mesta Košice prinesie potulku historickým jadrom Košíc so sprievodcom, návštevu dominanty košickej Hlavnej ulice – Dómu sv. Alžbety, Kráľovského schodiska, Žigmundovej veže a ďalších historických pamiatok. Rodiny s deťmi určite nepohrdnú návštevou košickej ZOO, kde práve v tento deň otvoria sezónu, alebo si vyrazia do Čermeľa na otvorenie Detskej železnice,“ informujú organizátori.

Účastníkov výletu chcú tiež presvedčiť, že spoznávanie histórie môže mať rôzne podoby a príchute. „Pri návšteve historickej pamiatky – Levočského domu – totiž návštevníci absolvujú prehliadku pivovaru a degustáciu práve uvareného piva priamo v jednom z najstarších hostincov Slovenska.“

Motorák vyrazí z Košíc späť do Humenného o 16:30 hod. Cena vstupenky na tento výlet je 18 eur na osobu. Lístky sa predávajú online TU, alebo osobne v Regionálnom informačnom bode na Hlavnej 48 v Košiciach. Jazdy majú obmedzenú kapacitu, preto je spustená rezervácia lístkov online.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM