Rôzne

Vymenia 73 stožiarov a 245 svietidiel: Najväčšie sídlisko sa dočká modernizácie pouličných lámp

Sídlisko III sa čoskoro dočká rekonštrukcie verejného osvetlenia za vyše 280 tisíc eur. Samospráva ju zaplatí z vlastného rozpočtu. Cieľom je aj zníženie nákladov na spotrebovanú elektrickú energiu.

Ilustračný obrázok k článku Vymenia 73 stožiarov a 245 svietidiel: Najväčšie sídlisko sa dočká modernizácie pouličných lámp
Zdroj: Dnes24.sk

„Na Sídlisku III dôjde konkrétne k výmene 245 kusov svietidiel, 73 stožiarov a siedmich rozvádzačov verejného osvetlenia,“ priblížila hovorkyňa humenskej radnice Michaela Slivková Kirňaková. Dodala, že firma, ktorá vzišla z verejnej súťaže, zrealizuje spomínaný projekt za sumu 288 000 eur s DPH. Práce by sa mali začať ešte v tomto roku.

V prípade Humenného ide o druhú nákladnejšiu rekonštrukciu verejného osvetlenia za posledné roky. Tú prvú zrealizovala na prelome rokov 2011 – 2012 s finančnou podporou Európskej únie (EÚ) v hodnote 221 000 eur. Nové osvetlenie vtedy pribudlo na 24 uliciach mesta. „Vďaka tejto investícii sa Humennému podarilo ročne ušetriť 81 493 kilowat­thodín, čo predstavuje sumu 12 799 eur,“ podotkla Slivková Kirňaková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM