Rôzne

Vybrali sme za vás: Podujatia, ktoré si v Humennom tento týždeň nenechajte ujsť

Užite si záver októbra v našom meste zaujímavo. Vybrali sme pre vás podujatia, ktoré sú počas tohto týždňa v pláne v Humennom a môžete ich zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Vybrali sme za vás: Podujatia, ktoré si v Humennom tento týždeň nenechajte ujsť
Zdroj: Dnes24.sk

Plechový bubienok

24. október, Kino Fajn. Začneme jedným kinovým tipom. V utorok od 19:30 budú v humenskom kine premietať vysoko hodnotenú filmovú adaptáciu románu Güntera Grassa. Pôjde pritom o režisérsku verziu s dĺžkou 164 minút.

Dej sa odohráva v rokoch 1899 – 1945 a sleduje osudy postáv na pozadí premien mesta Gdaňsk, ktorého genius loci sa stáva ďalším protagonistom. Rozprávačom je Oskar Matzerath, ktorý sa z nedôvery a odporu voči falošnému, krutému a pokryteckému svetu dospelých rozhodne pri svojich tretích narodeninách pádom do pivnice zastaviť svoj rast. Predstieraná detinskosť mu zachováva odstup, nezávislosť a slobodu a jej príznakom sa stáva červenobiely plechový bubienok, na ktorý v proteste vytrvale bubnuje.

Filmová hudba

25. október, Dom kultúry. 46. Jesenný koncertný cyklus privedie do nášho mesta klavírneho virtuóza Richarda Rikonna. Vychutnať si budete môcť melódie zo známych filmov. Okrem iných napríklad Nino Rota: Krstný otec, Ennio Morricone: Vtedy na západe, John Williams: Schindler List z filmu Schindlerov zoznam a mnoho ďalších. Začiatok koncertu je naplánovaný na 18:30 hod.

Súboj prvého s druhým

28. október, Zimný štadión. Hokejisti MHK Humenné rozprášili Bardejov na jeho ľade vysoko 14:5 z pohľadu hostí a dostali na čelo rebríčka druhej ligy skupina B. Rovnako bodov však má aj tretí Martin a druhá Rimavská Sobota a práve tento súper pricestuje cez víkend do nášho mesta. Čaká nás tak mimoriadne zaujímavý duel. Úvodné buly hodí rozhodca o 17:30 hod.

Súťaž kapiel a interpretov

28. október, Nostalgia Music Pub. Najbližší víkend môžete navštíviť tiež 1. kolo súťaže amatérskych kapiel a interpretov všetkých hudobných žánrov s názvom Hviezda Nostalgie. Akcia sa začne o 20:00 hod. a v rámci prvého kola si prítomní vypočujú Dátum výroby (punk-rock – Bardejov), Storm (alternativ – Humenné), The Parrots of Madness (funk-rock – Košice) a Thunderbell (heavy metal – Košice).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM