Tomáš Šuhajda Krimi

Vybielená prístavba a ešte aj dvor: Dlhoprstý sa ulakomil takmer na všetko, zobral i dvere!

Na oplotený pozemok rodinného domu vkročil dlhoprstý a zameral sa na prístavbu. Tú poriadne vybielil a zaujali ho aj ďalšie veci, ktoré našiel na dvore. Polícia už ukázala prstom na muža, ktorý by podľa nej mal za tým stáť.

Ilustračný obrázok k článku Vybielená prístavba a ešte aj dvor: Dlhoprstý sa ulakomil takmer na všetko, zobral i dvere!
Zdroj: Dnes24.sk

K uvedeným udalostiam došlo v Udavskom, keď vtedy z pohľadu polície neznámy páchateľ vošiel v dobe od 13-tej hodiny 6. marca do 19-tej hodiny 7. marca na oplotený pozemok jedného z tamojších rodinných domov.

„Vylomil a odcudzil vchodové dvere kovovej prístavby, z ktorej následne odcudzil rôzne náradie. Zo zadnej časti prístavby si odniesol elektromotor, 20 metrov trojžilového kábla, vypínač, pílový kotúč a dosku na cirkulár. Z tam zaparkovaného traktora odcudzil výfuk, sadu kľúčov, manuálnu brzdu, oceľové lano a železné nadstavce na vlečku. Z pozemku ešte odniesol dva plechové 200 litrové sudy, kovové profily i časť plechovej krytiny,“ priblížila „úlovok“ dlhoprstého krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Majiteľovi vznikla po tejto dlhoprstej akcii škoda vo výške 700 eur. Polícia začala vyšetrovanie a v týchto dňoch už padlo aj obvinenie. „Na základe vyšetrovania tohto prípadu bolo preukázané, že skutku sa mal dopustiť 53-ročný Marián pochádzajúci z obce Udavské, ktorému bolo vznesené obvinenie,“ uviedla Migaľová.

Obvinený je z prečinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. „Marián je stíhaný na slobode, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky,“ doplnila policajná hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM