Tomáš Šuhajda Rôzne

Vrak auta na Sídlisku III je na jednom mieste už vyše 3 rokov: Stal sa z neho kontajner na odpadky

Humenský poslanec Juraj Vaňo upozornil na vrak auta, ktorý je na Sídlisku III odstavený na jednom mieste už minimálne tri roky a môže predstavovať nebezpečenstvo pre okolité autá. Aké a prečo nemôže mesto tento vrak odstrániť?

Ilustračný obrázok k článku Vrak auta na Sídlisku III je na jednom mieste už vyše 3 rokov: Stal sa z neho kontajner na odpadky
Zdroj: Dnes24.sk

„Na Třebíčskej ulici č. 14 pri Špeciálnej základnej škole stojí niekoľko rokov, minimálne tri, vrak osobného motorového vozidla,“ interpeloval na konci posledného zasadnutia Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Humennom poslanec Juraj Vaňo s tým, že niekoľkokrát na to upozorňoval aj náčelníka Mestskej polície (MsP).

„Už viac ako rok je auto bez ŠPZ-ky, je rozbité, chýbajú tam okná a slúži ako kontajner na odpadky. Je riziko, že niekto tam hodí horiaci ohorok cigarety a zhoria aj iné autá,“ priblížil poslanec.

Ihneď na zasadnutí reagoval aj prítomný náčelník MsP Marián Zub, ktorý potvrdil, že auto nie je prihlásené a známy im je aj majiteľ auta, ten však nebýva na tejto adrese. Na to, aby auto spratali, nemá podľa neho mesto vyčlenený zberný dvor, kde by sa takéto vraky umiestňovali. Podotkol však, že za posledné tri roky bolo odstránených asi 50 vrakov na náklady ich majiteľov.

Viac svetla do „prípadu“ vniesla taktiež priamo na rokovaní vedúca odboru dopravy, životného prostredia a mestskej zelene na mestskom úrade Monika Pastoráková: „Majiteľa motorového vozidla poznáme, vyzvali sme ho, je to obyvateľ, ktorý nebýva na území nášho mesta. Zahájili sme legislatívny postup v zmysle zákona o odpadoch. Nie je to však také jednoduché ako to vyzerá, pretože je to majetok toho vlastníka, aj keď v zanedbanom stave, ale nemôžeme na niekoho majetok len tak siahnuť.“

Jej slová potvrdil aj riaditeľ Technických služieb mesta Milan Kuruc, podľa ktorého slov je majiteľom auta človek, ktorý je momentálne hospitalizovaný. „Vrak je stále jeho majetkom. Preveroval som si to na súde, aj u právnikov, nie je možné naňho siahnuť. Je to jeho majetok,“ opakovane zdôraznil Kuruc.

Sídlisko III: Z vraku auta sa stal kontajner na odpadky
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM