Tomáš Šuhajda Samospráva

Voľby do humenského parlamentu: Pozrite, ktoré strany tu spojili sily a ktoré sa činili najviac!

Predvolebné dusno graduje. Väčšina kandidátov bude bojovať aj s podporou politických strán, ktoré sa za nich postavia. Humenskí kandidáti sú nominantmi rôznych strán, pozrite, ktoré sa opakujú najčastejšie.

Ilustračný obrázok k článku Voľby do humenského parlamentu: Pozrite, ktoré strany tu spojili sily a ktoré sa činili najviac!
Zdroj: TASR

Poslaneckí kandidáti do humenského zastupiteľstva vstupujú do predvolebného boja poväčšine s podporou zvrchu. Nie však všetci. 16 kandidátov sa rozhodlo ísť do volieb ako nezávislí.

Najviac nominantov má strana SMER-SD, napočítali sme ich presne 20. Za stranu ÚSVIT kandiduje 17 Humenčanov. Hranicu desiatich prekročili v Humennom aj strany, ktoré sa tu rozhodli spojiť sily. 11 spoločných kandidátov majú totiž strany Náš kraj a SNS. Presne 10 nominantov má KDH.

Sily tu spojili aj strany Sieť a SKDÚ-DS (8 kandidátov) a MOST-HÍD s SaS (5). V počte nominantov dominujú v Humennom ďalej strany Právo a spravodlivosť (8), NOVA (7), Strana demokratického Slovenska (7) či JEDNOTA – Ľavicová strana Slovenska (6).

Všetky informácie o komunálnych voľbách v Humennom nájdete tu!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM