Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Vinianske jazero a Hôrka? Prinášame vám prehľad poplatkov za auto či stanovanie

Letná turistická sezóna je na Vinianskom jazere a Hôrke v plnom prúde. Koľko zaplatíte za vstup autom, či za stanovanie v týchto lokalitách?

Ilustračný obrázok k článku Vinianske jazero a Hôrka? Prinášame vám prehľad poplatkov za auto či stanovanie
Zdroj: TASR

Ak sa chystáte na stanovanie v rekreačnom stredisku Hôrka alebo chcete rozložiť stan pri Vinianskom jazere, tieto informácie sa vám zídu. Prinášame vám prehľad poplatkov o vstupoch, ak chcete ísť do týchto rekreačných oblastí napríklad aj autom.

Lákavé oblasti

Obec Vinné, pod ktorej správou je jazero aj stredisko Hôrka (nazývané tiež Lúč), poskytuje návštevníkom svojich rekreačných oblastí okrem oddychu aj kultúrne vyžitie vďaka rôznym podujatiam. Okrem výletnej lode, ktorá má Hôrke svoje pristávacie mólo, je tu amfiteáter so svojím programom, či tradičné akcie pri jazere.

Prehľad poplatkov

Počas letnej sezóny, ktorá trvá do 31. augusta 2017, zaplatíte za vstup s autom k Vinianskemu jazeru od pondelka do štvrtka do 16. hodiny 3 eurá. Počas piatka, nedele a sviatku 5 eur. Ak si to autom namierite k rekreačnému stredisku Hôrka, za vstup autom zaplatíte 3 eurá počas piatka až nedele a sviatku do 16. hodiny.

Poplatky za stanovanie sú rovnaké na Lúči aj Vinianskom jazere. Za stan 4 eurá, auto 3 eurá, príves 4 eurá, ak prídete s karavanom vyjde vás to na 6 eur. K tomu si pripočítajte elektrickú prípojku 2 eurá/deň.

Za každé použitie toaliet si pripravte pri jazere i na Hôrke 0,30 eur a za sprchu 1 euro. Prípravu jedál v kuchynke máte grátis a za jej návštevu nezaplatíte nič.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM