Tomáš Šuhajda Rôzne

VIDEO, ktoré sa oplatí vidieť: Zábery lietadla z ukážky bojov o Humenné sa objavia aj vo filme!

Sobotňajšia akcia Karpaty 1914/1915 prilákala tisícky návštevníkov. V Humennom na kopci za bývalými kasárňami sa to len tak hemžilo foťákmi a kamerami. Na internete sa objavilo už viacero výstupov, no tento púta rozhodne najviac.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO, ktoré sa oplatí vidieť: Zábery lietadla z ukážky bojov o Humenné sa objavia aj vo filme!
Zdroj: YouTube.com

Autorom záberov je Trebišovčan Peter Ďurišin a nás zaujímala jeho motivácia a účel tohto pozoruhodného videa. „Momentálne pracujem na viacdielnom dokumentárnom filme Ozveny vojen – Banderovci. Vojenské ukážky, podobné aká bola v Humennom, mi slúžia k natočeniu ilustračných záberov pre tento film,“ vysvetlil pre Humenné 24 Peter Ďurišin.

Podľa jeho ďalších slov sú pre neho dôležité zábery bez rušivých momentov. V Humennom mu situáciu komplikovala bezpečnostná páska, ktorú by bolo v každom zábere vidieť. Z pohľadu filmu ho však potešilo lietadlo a práve zábery lietadla ako nám prezradil ich autor, by sa mali objaviť v dokumente Ozveny vojen – Banderovci.

Zábery lietadla z ukážky bojov o Humenné sa objavia aj vo filme!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM