Rôzne

Vianočná novinka v Humennom: Na námestí už čoskoro rozsvietia unikátny stromček!

Humenčanov a spol. čaká novinka. Už onedlho bude prichádzajúce sviatky pripomínať na Námestí slobody unikátny vianočný stromček.

Ilustračný obrázok k článku Vianočná novinka v Humennom: Na námestí už čoskoro rozsvietia unikátny stromček!
Zdroj: Dnes24.sk

K Vianociam neodmysliteľne patrí vianočný stromček. A jeden je každoročne osadený aj na humenskom námestí. Svoje miesto má tradične pred Domom kultúry. A nebude tomu inak ani tento rok, avšak radnica tentoraz stavila na novinku. Vianočný stromček nebude živý, ale umelý.

Aj s novou výzdobou

„Vianočný stromček v tvare kužeľa bude vysoký približne 10 metrov a široký pri základni maximálne 5 metrov. Osvietený bude 4 600 bielymi LED diódami. Okrem toho budú na ňom ozdoby veľkých 20 centimetrových červených gúľ (250 ks) a 60 kusov menších červených vianočných gúľ s priemerom 14 cm. Navyše bude na stromčeku šesťdesiatka zlatých mašlí o veľkosti 60 cm,“ priblížila Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Doplnila, že čerešničkou na torte v rámci jeho výzdoby bude červená stuha. Tak ako aj po minulé roky bude na stromčeku nainštalovaná tiež zvonkohra.

Druhý na Slovensku

Ako prezradila M. Dochánová, inšpiráciu získali miestne Technické služby v Žiline, kde podobný unikátny stromček už stojí v areáli známej automobilky. Na opačnom konci Slovenska v Humennom, tak bude druhý.

Podľa slov riaditeľa TS Milana Kuruca, je umelý stromček dobrou perspektívou do budúcnosti, hlavne čo sa týka jeho výhodnosti, keďže si jeho inštalácia nevyžaduje také množstvo opatrení ako pri „živom“ stromčeku.

„Vynovený symbol Vianoc na námestí tak bude možné použiť opakovane s rôznou výzdobou, čím sa stáva ekologickým, praktickým, finančne nenáročným a šetrí životné prostredie,“ dodala Dochánová.

Nový vianočný stromček bude rozsvietený 3. decembra o 18.00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM