Tomáš Šuhajda Rôzne

Verejné osvetlenie na Sídlisku IIA: Aha na tie tancujúce stĺpy!

Pred časom sme dostali do redakcie správu od nášho čitateľa. Zaslal nám foto lampy zo Sídliska IIA. Odkryté elektrické vedenie, narušená statika...

Ilustračný obrázok k článku Verejné osvetlenie na Sídlisku IIA: Aha na tie tancujúce stĺpy!
Zdroj: Dnes24.sk

Fotky nám zaslal po tom, čo sa vrátil z rodinnej prechádzky. Zhrozený bol hlavne z odkrytého a ľahko prístupného elektrického vedenia (pozrite prvé foto v galérii).

To však vzápätí dali Technické služby do poriadku. „Technické služby daný problém odstránili. Poškodené kryty vymenili za nové,“ povedala pre Humenné24 hovorkyňa mesta Michaela Slivková Kirňaková.

Problémov však videl čitateľ viac. „Nielen čo sa týka elektrického vedenia, ale aj staticky je osvetlenie v hroznom stave.“ My sme sa boli s foťákom v ruke pozrieť potom na Sídlisko IIA tiež. A výsledok? Pozrite si celú fotogalériu.

Rekonštruovať sa chystajú na Trojke

Nielen toto sídlisko má podobný problém, podľa schváleného návrhu na financovanie investičných akcií v roku 2014 je naplánovaná rekonštrukcia verejného osvetlenia na Sídlisku III. Predpokladaný finančný náklad je 150 000 eur. Za túto položku mohli občania hlasovať aj v internetovej ankete, prostredníctvom ktorej samospráva zisťovala priority u občanov. Z jedenástich možností sa umiestnila na treťom mieste – 10,20%.

Rekonštrukcia verejného osvetlenia na Sídlisku IIA však v možnostiach ankety nebola a nenájdeme ju ani v schválených investičných akciách mesta na rok 2014.

Verejné osvetlenie na Sídlisku IIA: Aha na tie tancujúce stĺpy!
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM