Rôzne Rôzne

Veľký úspech v rebríčku hodnotenia slovenských nemocníc: ORL Humenné na prvom mieste!

Veľký úspech známeho zdravotníckeho zariadenia v Humennom. Špecializovaná nemocnica ORL sa v hodnotení slovenských nemocníc poistencami Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) ocitla na samom vrchole rebríčka!

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech v rebríčku hodnotenia slovenských nemocníc: ORL Humenné na prvom mieste!
Zdroj: TASR

Poistenci Všeobecnej zdravotnej poisťovne prostredníctvom prieskumu hodnotili nemocnice. Tie sa nedelili podľa žiadnych kategórií, všetky sa ocitli v jednom rebríčku. A na jeho samom vrchole ORL Humenné!

Prvú trojicu dopĺňajú ešte Kardiocentrum v Nitre a Mammacentrum sv. Agáty ProCare v Banskej Bystrici. Naopak, na chvoste rebríčka zostaveného z hodnotenia poistencov VšZP skončili Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina, Nemocnica s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta a GEMERCLINIC Hnúšťa.

Prieskum sa realizoval v marci, dotazníky dostalo 20 000 poistencov, z nich sa vrátilo 29 percent. „Prieskum spokojnosti vyjadruje subjektívne hodnotenie pacientov, ktoré je zamerané na hodnotenie služieb súvisiacich s poskytnutím zdravotnej starostlivosti. VšZP však pri uzatváraní zmlúv posudzuje poskytovateľov komplexne, to znamená, že zohľadňuje aj materiálno-technické vybavenie, personálne zabezpečenie, dostupnosť, kvalitu doterajšej spolupráce a podobne,“ uviedla hovorkyňa VšZP Petra Balážová.

Nemocnice hodnotili aj poistenci súkromnej zdravotnej poisťovne Dôvera. V tomto prieskume sa zdravotnícke zariadenia delili podľa kategórií. ORL Humenné sa zaradilo medzi najlepšie hodnotené ostatné zariadenia z pohľadu pacienta. Vo svojej kategórii obsadila táto humenská nemocnica tretiu priečku.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM