Rôzne

Veľký úspech mladého Humenčana: Talentovaného hokejistu draftoval v prvom kole klub KHL!

Hokejový talent, ktorý so svojím vyvoleným športom začínal na humenskom zimáku. Mladý Humenčan už pred časom hokejovo prerástol hranice nášho mesta. Napriek tomu sa stal v rodnom meste Športovcom roka 2014. Teraz prežíva ďalšie veľké dni vo svojej sľubne sa rozvíjajúcej kariére.

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech mladého Humenčana: Talentovaného hokejistu draftoval v prvom kole klub KHL!
Zdroj: TASR

V nedeľu prebiehal draft Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Tímy si vyberali hráčov narodených v roku 1998. V prvom kole a celkovo z trinásteho miesta si Traktor Čeľabinsk vybral Samuela Feretu.

A že sa mladý Humenčan ocitol v zozname skutočných supertalentov svedčí aj to, že zo siedmeho miesta draftoval Lokomotiv Jaroslavľ českého hviezdneho gólmana Detroitu Red Wings Petra Mrázka.

Samuel Fereta začal s hokejom na zimnom štadióne v Humennom. Vo veku 12-tich rokov prestúpil do HC Košice a aktuálne je už hráčom bratislavského Slovana a pôsobí aj v reprezentačnom výbere do 17 rokov.

Na poslednom rokovaní zvolili mestskí poslanci v Humennom Samuela Feretu za jedného z dvoch Športovcov roka 2014. Viac o tom sa dočítate tu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM