Rôzne

V srdci New Yorku zneli tóny východniarskej ľudovky: To za klavír v Central Parku sadol slávny Humenčan! VIDEO

Nie každá slovenská pesnička sa môže pochváliť tým, že zaznela v jednom z najznámejších parkov sveta. Tú česť mala známa východniarska ľudovka a to vďaka humenskému rodákovi! O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku V srdci New Yorku zneli tóny východniarskej ľudovky: To za klavír v Central Parku sadol slávny Humenčan! VIDEO
Zdroj: YouTube.com

Slovenská a dokonca východniarska hudba v srdci New Yorku. Kto by z tunajších ľudí nepoznal známu pesničku Ej, zalužické poľo. Táto ľudová pesnička zažila svoju slávu aj v srdci New Yorku. Zahral ju tam klavírny virtuóz Peter Breiner, rodák z Humenného. Ten prezradil, že celé to vzniklo v rámci projektu Slovenské tance.

Ľudovku hral uprostred parku medzi ľuďmi. Na začiatku videa prichádza koč s ľuďmi. Kamera zachytáva hneď v úvode štáb, ktorý pripravuje ďalšieho koňa. Popri kamerových prípravách je zrejmé, že svetový park nebol uzavretý, pretože ním prechádzajú bežne ľudia. Potom sa už záber koncentruje na umelca Breinera za klavírom. Ten je umiestnený len tak na chodníku s nápisom Play me, teda zvádza okoloidúcich, aby si na ňom zahrali.

Zamaskovaný umelec s tmavými okuliarmi a šiltovkou na hlave stvárňuje len ďalšieho okoloidúceho človeka. Neďaleko pri ňom sa fotografujú rôzni ľudia v parku, ktorí vôbec netušia, že sa stávajú súčasťou videa. Iní si zase talentovaného umelca kamerovali na mobil.

„Pesnička bola nahrávaná v Central Parku v New York,“ potvrdil Peter Breiner pre náš spravodajský portál.

V zátiší stromov a pohľadov typických budov New Yorku zažila východoslovenská pesnička svoju slávu. V Central Parku si ju vypočulo množstvo okoloidúcich, ktorí sa s ňou oboznámili prvýkrát. Ak ju chcete počuť a vidieť v New Yorku tiež, nemusíte chodiť ďaleko, pozrite si video tu.

Peter Breiner - Ej, zalužicko poľo
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM