Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

V retro múzeu na Šírave môžete vidieť zaujímavé vecičky: Aj nájdený drevený čln

Miesto, na ktorom vás zasiahne atmosféra niekdajších čias. V retro múzeu na Zemplínskej šírave môžete objaviť naozaj zaujímavé predmety.

Ilustračný obrázok k článku V retro múzeu na Šírave môžete vidieť zaujímavé vecičky: Aj nájdený drevený čln
10
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Spoločenské hry aj stany

Retro múzeum sa nachádza v priestoroch Turistickej informačnej kancelárie (areál bývalého nákupného centra) v rekreačnom stredisku Zemplínska šírava Hôrka. V retro izbe dovolenkárov nájdete napríklad stany, turistické vaky, fotoaparáty, spoločenské hry i záchranné vesty.

„Toto múzeum vzniklo minulý rok pri príležitosti 50. výročia turizmu na Zemplínskej šírave. Sú tu umiestnené dovolenkové predmety, ktoré v minulosti patrili do dovolenkovej výbavy každého návštevníka slovenského mora,“ uviedli nám z informačného centra.

Nájdený čln

Múzeum však ozvláštňujú aj telegramy, historické fotografie, kolieskové korčule, ale aj drevený čln, ktorý sa našiel pred mnohými rokmi na pláži. Najviac sú zastúpené ručné baterky, fotoaparáty i plávacie vesty.

Retro múzeum privítalo už mnoho návštevníkov. Ak ste sa však ešte nestihli pozrieť, aké zaujímavé vecičky ukrýva, k dispozícii je sedem dní v týždni do 31. augusta od 10:00 hod. do 16:00 hod. Pozrite si tiež našu priloženú fotogalériu…

FOTO: Na Zemplínskej šírave môžete zočiť aj rôzne retro predmety, veď sledujte..
10
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM