Rôzne

V regionálnych expresoch na trase Humenné - Košice testujú novinku: Vozne s arómou!

Železnice testujú v troch regionálnych expresoch na trase Humenné - Košice vozne s arómou. Taktiež sa to týka aj troch IC vlakov. A cestujúcim sa zatiaľ najviac páčia tieto vône...

Ilustračný obrázok k článku V regionálnych expresoch na trase Humenné - Košice testujú novinku: Vozne s arómou!
Zdroj: www.zssk.sk

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v spolupráci s dodávateľskou firmou spustila skúšobnú prevádzku osobných vozňov s arómou v interiéri. Informoval o tom riaditeľ odboru komunikácie a hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

V týchto vlakoch

Cestujúci sa podľa jeho ďalších slov môžu s touto voňavou novinkou stretnúť vo veľkopriestorových vozňoch 2. triedy (typ Bmpeer), ktoré sú radené v troch vlakoch InterCity (IC 510 Košice 07:31 – Bratislava hl. st. 12:13; IC 513 Bratislava hl. st. 15:47 – Košice 20:29 a IC 514 Košice 09:31 – Bratislava hl. st. 14:13) a v troch vlakoch RegionalExpres (REX 1900 „Abov“ Humenné 03:33 – Košice 05:04; REX 1902 „Kremenec“ Humenné 05:28 – Košice 06:59 a REX 1913 „Slanec“ Košice 21:01 – Humenné 22:40).

Bez alergénov

„Zariadenie nie je súčasťou klimatizácie, vôňa sa po vozni šíri prirodzenou cirkuláciou vzduchu. Tzv. aromatizátor pracuje automaticky, vlakový personál vôbec nemusí zasahovať do jeho prevádzky. Náplň obsahuje aromatizovanú vatu, z ktorej sa zahrievaním uvoľňuje voňavý suchý vzduch. Zariadenie má zdravotný certifikát a neobsahuje alergény,“ vysvetlil bližšie Kováč.

Reakcie cestujúcich

Doplnil, že aktuálna tretia fáza testovania arómy vo vozňoch potrvá až do začiatku vykurovacej sezóny. Počas skúšobnej prevádzky aromatizátora vlakový personál zároveň monitoruje reakcie cestujúcich. „Z ponúkaných vôní boli zatiaľ ako najpríjemnejšie vyhodnotené arómy biely čaj s tymianom, ibištek a zelená ďatelina s aloe,“ prezradil hovorca ZSSK.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM