záruba martin Rôzne

V obvode Humenné a Michalovce kandidáti bez súpera

(TASR) - Na území humenského a michalovského obvodu sa bude v 51 obciach uchádzať o hlasy voličov iba jeden kandidát na starostu. Vo väčšine prípadov kandidujú na post prvého muža samosprávy súčasní starostovia.

„V 125 obciach a mestách michalovského obvodu sa bude voliť v 181 volebných okrskoch,“ informovala TASR zapisovateľka obvodnej volebnej komisie Danica Džačková.
Podľa jej slov sa uchádzajú o hlasy voličov v obciach na území michalovského obvodu, kde je postavený jeden kandidát, okrem Lesného, Pinkoviec, Husáka a Slavkoviec, súčasní starostovia.
Ako jediní kandidujú v Bánovciach nad Ondavou, Blatnej Polianke, Blatných Revištiach, Budinciach, Čičarovciach, Hlivištiach, Ižkovciach, Krišovskej Lieskovej, Lúčkach, Nižnej Rybnici, Orechovej, Petrikovciach, Ptrukši, Rakovci nad Ondavou, Stretave, Tašuli, Vinnom, Zemplínskej Širokej a Zemplínskych Kopčanoch.
V obvode Humenné sa bude voliť v 118 obciach a mestách celkovo v 166 okrskoch. V obciach Adidovce, Brestov, Dedačov, Gruzovce, Jabloň, Lackovce, Lukačovce, Maškovce, Nechvalová Polianka, Nižná Sitnica, Pakostov, Porúbka, Prituľany, Ptičie, Ruská Kajňa, Sopkovce, Vyšná Jablonka, Vyšné Ladičkovce, Brezovec, Michajlov, Ruský Potok, Šmigovec, Krásny Brod, Svetlice a Zbojné kandidujú ako jediní súčasní starostovia," informovala TASR Eva Slaminková z humenského Obvodného úradu.
Dodala, že súčasní starostovia nekandidujú v obciach Osadné, Olšinkov a Valentovce, ktoré majú taktiež po jednom kandidátovi na starostovskú funkciu.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM