Tomáš Šuhajda Kultúra

V Kine Fajn už čoskoro thriller z prostredia východoslovenskej mafie! V hlavnej úlohe Alexander Bárta

Na plátno humenského Kina Fajn prichádza slovenská gangsterka Babie leto. Snímka divákov a diváčky zavedie na východ Slovenska, do sveta mafie a špinavých kšeftov.

Ilustračný obrázok k článku V Kine Fajn už čoskoro thriller z prostredia východoslovenskej mafie! V hlavnej úlohe Alexander Bárta
Zdroj: Webnoviny.sk

Do mesta strateného kdesi na konci sveta sa z výkonu trestu vracia Biely. Po desiatich rokoch väzenia prichádza domov do Košíc, kam ho ženie jediná vec, chce pomstiť svoju ukradnutú česť, rodinu a mladosť. A tak sa začína divoká jazda ešte divokejším východom, miestnym podsvetím, rómskym getom a bočnými uličkami.

V hlavnej úlohe Alexander Bárta

Celovečerný film vznikol pod vedením režiséra Gejzu Dezorza, ktorému ako námet poslúžil román spisovateľa a scenáristu tureckého pôvodu Agdu Baviho Paina Koniec sveta.

Hlavnej úlohy, pomstiteľa Bieleho, sa zhostil herec Alexander Bárta, známy predovšetkým zo seriálov Panelák (2008) či Chlapi neplačú (2013).

Horúcim kandidátom na ústrednú postavu bol už od roku 2005, kedy s Dezorzom pracoval na seriáli Rodinné tajomstvá (2005). „Išlo mi o to, aby bol hlavný hrdina autentický, nemal problémy s argotom a akcentom. Ňusi je z Košíc, takže pozná podobné príbehy aj celé to prostredie,“ povedal režisér na adresu hlavnej postavy.

Film natočený za 15 dní

Po Bártovom boku sa v snímke predstavili viaceré známe i menej známe tváre, medzi nimi Eugen Libezniuk, Igor Krempaský, Jaroslav Mottl, Rasťo Rogel, Peter Nádasdi či Aladár Slepčík, ktorý zahynul v máji tohto roku. Ústrednú ženskú postavu stvárnila Agi Gubíková.

Deväťdesiatminútová snímka napriek mnohým prekážkam a obmedzenému rozpočtu vznikla za neuveriteľných 15 dní! V Kine FAJN si ju môžu Humenčania pozrieť 12. (utorok) a 14. (štvrtok) novembra o 19:30 hod.

Foto: Herci a tvorcovia pred premiérou

Video: Trailer k filmu

V Kine Fajn už čoskoro thriller z prostredia východoslovenskej mafie! V hlavnej
1
Galéria
V Kine Fajn už čoskoro thriller z prostredia východoslovenskej mafie! V hlavnej
4
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM