Rôzne

V Humenskom okrese opravia cesty za vyše dvestotisíc: Na tomto úseku začnú práce v najbližších dňoch

Najväčšiu investíciu z balíka krajských financií bude predstavovať oprava úseku medzi Zbudskou Belou a Valentovcami v okrese Medzilaborce. Stáť bude 132 269 eur. Rozhodli o tom prešovskí krajskí poslanci na svojom ostatnom zastupiteľstve.

Ilustračný obrázok k článku V Humenskom okrese opravia cesty za vyše dvestotisíc: Na tomto úseku začnú práce v najbližších dňoch
Zdroj: TASR

V okrese Humenné si opravy po zime vyžiadajú spolu viac ako 200 000 eur. Opravovať sa bude hlavný ťah medzi obcami Závadka a Topoľovka, prieťah vo Vyšnej Jablonke vyjde na 84 000 eur. Najmenej sa bude investovať v Sninskom okrese. Na úseky Hostovice – Osadné a prieťah Stakčínska Roztoka bolo vyčlenených spolu niečo vyše 149 000 eur.

Vo Vranovskom okrese opravia v tomto roku cestári úsek medzi obcou Slovenská Kajňa a Kvakovce. Najdrahšia bude rekonštrukcia medzi Hencovcami a Dlhým Klčovom, kde bude investícia predstavovať sumu takmer 100 000 eur. Opravy cestnej komunikácie sa dočkajú aj v obci Jasenovce.

Podľa riaditeľa Správy a údržby ciest PSK Humenné Ľubomíra Galandu bola dofinancovaná aj oprava cesty medzi Košarovcami a Nižnou Sitnicou. „Súviselo to s tým, že zo súťaže vzišli vyššie ceny, ako sa predpokladalo, a preto je potrebné ich dofinancovať,“ povedal Galanda s tým, že s prácami na tomto úseku sa začne v najbližších dňoch.

Prešovskí krajskí poslanci odsúhlasili na rekonštrukciu havarijných úsekov ciest druhej a tretej triedy Prešovského samosprávneho kraja financie v objeme 2,5 milióna eur. V minulom roku boli štedrejší, z rezervného fondu bolo na opravu ciest v havarijnom stave rozdelených spolu 3,3 milióna eur.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM